Italia. Pedeapsa finală primită de „badanta diabolică”. Românca și-a aflat sentința și va merge la închisoare

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Supranumită „badanta diabolică” în presa din Italia, o româncă, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnată definitiv la 3 ani şi 4 luni de închisoare, după ce a fost găsită vinovată de extorcare împotriva unui pensionar de 88 de ani.

Potrivit judecătorilor, românca, cu domiciliul în Genova, ar fi pretins mai întâi 300 de euro, apoi 650 de euro de la pensionar după o întâlnire de pe un site de matrimoniale. La „întâlnire”, românca a întreținut raporturi intime cu bătrânul, făcându-i acestuia mai multe poze în ipostaze indecente.

În schimbul banilor, românca ar fi șters fotografiile victimei, nud și în ipostaze extreme. Între timp, victima șantajului a murit și, în orice caz, nu a fost niciodată parte civilă în procesul împotriva partenerei de ocazie.

Cleopatra Valentina a fost condamnat atât de tribunalul din Verona pe 14 iulie 2020, cât și de Curtea de Apel din Veneția, la 3 ani și 4 luni de închisoare. În realitate, judecătorii de apel nu au efectuat nicio evaluare asupra fondului cauzei. Motivul? Simplu: recursul a fost depus cu întârziere în cancelaria venețiană a judecătorilor de a doua instanță. Astfel, judecătorii de ultimă instanță au declarat recursul inadmisibil, confirmând astfel decizia judecătorilor de apel. „Badanta diabolică” a fost condamnat să plătească chiar și 3.000 de euro cheltuieli de judecată.

 

Cu ce se scuză românca

 

În procesul de recurs, românca „a jucat cartea radierii infracțiunii de la ipoteza extorcării la cea mai puțin gravă a exercitării arbitrare”. „În cauza”, susține Curtea Supremă, „conduita acuzatului” se caracterizează „prin intenția clară de a obține un profit economic injust, amenințarea persoanei vătămate cu fotografiile care îl înfățișau gol pe T.”.

Apărarea româncei a susținut că, în realitate, cererea pentru cei 650 de euro s-a înscris într-o simplă târguieală de rambursare a cheltuielilor efectuate de Cleopatra Valentina pentru călătoria de la Genova la malul Adigei. Această obiecție, însă, nu primește avizul judecătorilor Curții de Apel: „Exorbitarea sumei solicitate (650 euro)”, relatează motivarea sentinței de apel, „față de sumele cheltuite pentru realizarea două călătorii cu trenul din orașul Ligurian la Verona (egale cu 130 de euro), practic exclude posibilitatea de a presupune că intenția inculpatului a fost de a obține rambursarea sumelor cheltuite”.

 

Cleopatra Valentina, supranumită „badanta diaabolică”, va merge la închisoare

 

Povestea începe în primele zile ale anului 2016 când pensionarul o contactează pe Cleopatra Valentina în urma unui anunț văzut de pe un site de întâlniri. Cei doi sunt de acord să se întâlnească acasă la victimă și acolo cei doi au o relație intimă, asezonată cu practici sadomasochiste.

De asemenea, românca profită de moment pentru a face câteva fotografii partenerului ei ocazional în situații imaginabile. Necazurile pentru bătrân încep la câteva zile după întâlnirea cu românca, când îi spune că a publicat acea fotografie pe un site de întâlniri, cerând 650 de euro pentru a scoate fotografiile de pe site.

Pe 28 februarie, în urmă cu șase ani, bătrânul merge la carabinieri și o denunță pe „badanta diabolică” pentru estorcare. Astfel se declanșează capcana. Opt zile mai târziu, românca ajunge la Verona pentru a primi banii. Victima este găsită și livrează cei 650 de euro solicitați de Cleopatra într-un plic. Românca face doar câțiva pași și se trezește înconjurată de carabinieri care au arestat-o.

Odată cu sentința definitivă, Cleopatra Valentina, supranumită „badanta diaabolică”, va merge la închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel