Italia. Badantă recent angajată de o familie, infectată cu Covid19. Anchetă de proporţie. Zeci de persoane, testate

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O familie din Trentino a fost infectată cu noul coronavirus chiar de femeia pe care o angajase ca să aibă grijă de mama lor în vârstă.  Femeia care tocmai sosise din Moldova a adus virusul de acasă.

Italia. Badantă recent angajată de o familie, infectată cu Covid19. Anchetă de proporţie. Zeci de persoane, testate

 

După redeschiderea frontierelor, la familia din Italia a ajuns o femeie din Moldova pentru a înlocui altă badantă, care urma să plece la un alt loc de muncă. Circumstanțele în care femeia bolnavă a călătorit în Italia însă se cercetează. Acesta a început să manifeste primele simptome la câteva zile după ce începuse munca la acea familie.

Medicul de familie a alertat imediat rețeaua de asistență teritorială, care a diagnosticat infecția cu Covid19 și a declanșat carantina împotriva îngrijitoarei, a femeii în vârstă și a membrllor familiei.

Testată a fost şi badanta care tocmai plecase. Această între timp se mutase în Lombardia. Testul ei a ieşit negativ, scrie giornaletrentino.it.

Acum toate persoanele care au intrat în contact cu îngrijitoarea infectată vor fi ținute sub supraveghere. De asemenea, au fost informați şi carabinierii care încearcă să-l găsească pe proprietarul microbuzului cu care a călătorit femeia bolnavă din Moldova. De asemenea, urmează să fie depistaţi şi toţi pasagerii care au călătorit în microbuz, mai ales că au petrecut ore bune împreună. 

Mai mult, poliția va trebui să reconstituie modul ăn care femeia a intrat în Italia şi dacă a respectat izolarea prevăzută pentru cei care intră în Italia din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel