Italia anunţă că se va ralia eventualelor noi sancţiuni ale Uniunii Europene contra Rusiei

Italia se va ralia eventualelor sancţiuni suplimentare decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, a afirmat miercuri seară premierul Mario Draghi, în contextul dezbaterilor de la Bruxelles privind limitarea importurilor de energie.

"Dacă Uniunea Europeană propune un embargou asupra gazelor, noi suntem bucuroşi să urmăm decizia. Dar noi vrem un instrument eficient pentru pace. Ne întrebăm dacă preţul gazului poate fi în schimbul păcii", a declarat Mario Draghi, miercuri seară, citat de agenţia ANSA.

Premierul Italiei a dat asigurări că există stocuri naţionale de gaz până în toamnă. "Suntem acoperiţi până la sfârşitul lunii octombrie, nu se vor vedea consecinţe până în toamnă", a subliniat Mario Draghi.

Statele Uniunii Europene au disensiuni privind noile sancţiuni care ar urma să fie impuse Rusiei. Comisia Europeană propune intensificarea restricţiilor, prin oprirea achiziţiilor de cărbuni şi interzicerea accesului navelor ruse în porturile europene. De asemenea, Comisia Europeană ar vrea interzicerea totală a tranzacţiilor unor bănci ruse în spaţiul comunitar.

Măsurile trebuie aprobate de Consiliul Uniunii Europene. Deocamdată, nu se pune problema opririi importurilor de gaz din Rusia, întrucât multe state europene sunt dependente de această resursă. Germania a semnalat că vrea reducerea treptată a dependenţei energetice de Rusia, potrivit Medifax.

Războiul din Ucraina va dura ani, iar posibilitatea unui conflict internațional este în creștere - general american

 

 

Generalul american Mark Milley a avertizat că războiul dintre Rusia și Ucraina va dura ani de zile precizând, de asemenea, că probabilitatea unui conflict internațional semnificativ între marile puteri în lumea de astăzi este în creștere, nu în scădere.  

"Rusia păstrează o capacitate nucleară mare și diversă pentru a amenința SUA". Această opinie a fost exprimată de generalul Mark Milley, președintele Statului Major Întrunit al Forțelor Armate ale SUA, în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților, relatează Voice of America.

Invazia armată a Rusiei în Ucraina "este cea mai gravă amenințare la adresa păcii și securității Europei și, probabil, a lumii, din cei 42 de ani de carieră în armata americană", a mai spus generalul.

"Statele Unite se află într-un moment critic și istoric, un moment de cotitură geostrategică. Ne aflăm într-o lume din ce în ce mai instabilă, iar potențialul unui conflict internațional semnificativ între marile puteri este în creștere, nu în scădere", a continuat Milley.

Rusia, a precizat Milley, "menține o capacitate nucleară mare și diversă pentru a amenința SUA" și aliații săi.

"Am auzit o retorică foarte provocatoare în ceea ce privește nivelul de pregătire operațională a forțelor nucleare rusești", a reamintit președintele comisiei.

El a adăugat că Rusia și-a demonstrat în mod repetat capacitatea și dorința de a desfășura "acțiuni complexe și rău intenționate în spațiul cibernetic".

"Nu știu dacă putem vorbi de un deceniu, dar cu siguranță de mai mulți ani"

 

În plus, Milley consideră că invazia rusă în Ucraina a creat "un punct de cotitură istoric periculos".

Milley: „SUA, NATO, Ucraina și toți aliații și partenerii care o susțin vor fi târâți în această situație pentru o lungă perioadă de timp“

"Cred că acesta este un conflict prelungit care se va măsura în ani. Nu știu dacă putem vorbi de un deceniu, dar cu siguranță de mai mulți ani. Cred că SUA, NATO, Ucraina și toți aliații și partenerii care o susțin vor fi târâți în această situație pentru o lungă perioadă de timp", a declarat Milley.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 mai 2022, 18:15 in Știri
Cutremur în România
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy