Italia. Alin, eroul care a salvat un copil de la înec, distins de ambasadorul României în Italia

Nicoleta Baciu / 7 aug 2020, 21:39 Salveaza PDF Comentarii
alin_stoian_italia
alin_stoian_italia

În spiritul atenției și aprecierii constante manifestate de Ambasada României în Italia conaționalilor care fac cinste României și comunității de români din Peninsulă, ambasadorul George Bologan a conferit, la 6 august 2020, o Diplomă de Merit salvamarului român Alin Stoian, ce a salvat de la înec un copil care se afla în afara zonei lui de control.

 

 

Tânărul român s-a distins prin curaj, spirit civic și simț al responsabilității, dovedind că prin implicare putem aduce speranță și încredere în bine celor din jurul nostru.

De asemenea, în seria acțiunilor de recunoaștere a meritelor conaționalilor care au acordat sprijin persoanelor aflate în suferință în contextul pandemiei de Covid-19, ambasadorul George Bologan a conferit o Diplomă de Merit președintelui Asociației „Ulpia Traiana Romana” din Roma, Alexandru Neacșu. Pe parcursul fazei cele mai critice a pandemiei, domnul Neacșu s-a distins, alături de alți membri ai asociației, prin generozitatea și solidaritatea manifestate față de numeroase familii române și italiene aflate în dificultate, cărora le-au fost distribuite alimente și bunuri de primă necesitate.

Citeste şi: Italia. Alin, salvamarul EROU, decorat de primarul Romei după ce a salvat un copil de la înec. Băiatul i-a fost alături la ceremonie

”Recunoașterea meritelor întărește reflexele normalității și pune în evidență contribuția comunității românești la viața societății gazdă”, a afirmat șeful misiunii diplomatice, felicitându-i pe cei doi conaționali pentru cultivarea virtuților și angajamentul lor față de societate. “ Apreciem sensul etic profund al acestor oameni, caracterul și virtuțile care îi definesc asemeni majorității românilor”, a concluzionat ambasadorul României.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 sep 2020, 10:24 in Știri
Cutremur în Italia

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy