Italia. Un funcționar care nu știa să scaneze codul QR nu a lăsat o româncă în poștă: „A fost dată afară într-un mod brutal”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Român arestat de carabinieri. Acesta este acuzat pentru infracțiuni comise în străinătate și avea mandat european de arestare / Foto ILUSTRATIV
Italia. Român arestat de carabinieri. Acesta este acuzat pentru infracțiuni comise în străinătate și avea mandat european de arestare / Foto ILUSTRATIV

O româncă nu a fost primită într-un oficiu poștal din Prata di Pordenone, provincia Pordenone, regiunea Friuli-Veneția Giulia din Italia.

„Poți să arăți codul QR copilului tău”. Aceasta este replica pe care o femeie de origine română a auzit-o de la un angajat al oficiului poștal Prata când a încercat să arate codul de pe certificatul de vaccinare pentru ca acesta să fie scanat. Femeia, care locuiește în Prata împreună cu soțul ei, după o jumătate de oră de așteptare la coadă ajunsese la oficiul poștal din via Roma, iar funcționarul i-a cerut să-i arate certificatul. În acel moment lucrurile s-au precipitat în absurd: femeia a arătat codul QR, dar angajata a pretins cu orice preț să vadă documentul complet al Green Pass, întrucât a spus că nu are un dispozitiv furnizat adecvat pentru a scana codul.

Românca nu avea documentul la ea și a încercat să explice că înainte cu o zi înainte intrase în liniște în birourile primăriei cu același document electronic. Însă angajata a refuzat să asculte alte motive și a respins-o pe femeie, spunându-i că, fără documentul fizic nu poate intra. 

Românca, tulburată de incident, i-a cerut ajutor soțului ei, cetățean italian de origine română. Bărbatul a sosit pentru a-i demonstra angajatului cum să verifice codul QR fiind suficient să folosești aplicația VerificationC19, care poate fi descărcată cu ușurință gratuit din toate magazinele de smartphone-uri. „Dar nici în fața dovezilor nu a vrut să o lase: m-am trezit nevoit să sun la carabinieri”, spune soțul ei.

 

„Nu trebuia să se ajungă la asta”

 


În acel moment, directorul oficiului poștal a intervenit și el: „S-a dovedit a fi mult prea înțelegătoare și a încercat să medieze cu funcționarul, dar el a rămas pe pozițiile sale. Eu am fost nevoit să contactez carabinierii”, i-a explicat soțul.

Când polițiștii au ajuns la fața locului, s-au aliniat evident în apărarea cuplului de origine română, care avea tot dreptul să expună codul QR ca dovadă a vaccinărilor. Abia în fața uniformelor funcționara a ridicat în cele din urmă steagul alb, iar femeia a reușit să efectueze operația pentru care se deplasase la poștă.

„Din fericire, treaba a fost rezolvată, dar nu trebuia să se ajungă la asta. Soția mea a fost inițial dată afară într-un mod brutal, mai mult, într-o perioadă în care biroul era foarte aglomerat: toate privirile erau ațintite asupra ei, erau momente de mare disconfort”, a explicat soțul. „Dacă angajatul avea dubii cu privire la identitatea proprietarului codului QR, după scanare ar fi fost suficient să ceară un act de identitate. Sunt deja multe probleme legate de Green Pass: este absurd să creăm altele chiar și acolo unde nu există”.

Funcționarea VerificationC19, aplicația care citește codurile QR ale Green Pass, este foarte simplă: odată scanat codul, returnează un ecran verde, portocaliu sau roșu în funcție de valabilitatea certificării. Aplicația funcționează și fără o conexiune la internet, dar trebuie să vă conectați o dată pe zi pentru a verifica dacă există actualizări.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel