Italia. Românul ucis a fost identificat de carabinieri. Călăul lui Mihai, căutat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Românul ucis a fost identificat de carabinieri. Călăul lui Mihai, căutat. FOTO: captură roma.corriere.it
Italia. Românul ucis a fost identificat de carabinieri. Călăul lui Mihai, căutat. FOTO: captură roma.corriere.it

Carabinierii au găsit arma cu care Mihai Costea, în vârstă de 52 de ani, a fost lovit de patru ori în cap în containerul frecventat de cei fără adăpost. Înainte de a fi ucis, românul s-ar fi certat cu criminalul.

Patru lovituri de topor în cap. Poate când era încă în pat. O crimă de groază într-un "mini lagăr" ilegal de pe un teren abandonat de la periferia orașului Genzano, regiunea Lazio, lângă Roma, Italia. Victima este un român fără adăpost cu antecedente de infracțiuni la adresa persoanei, Mihai Costea, în vârstă de 52 de ani. A fost găsit fără viață luni seara un prieten de-al său care se întorsese să doarmă în containerul folosit ca o cazare improvizată de unele persoane. Bărbatul de 52 de ani murise recent și asta sugerează că infracțiunea a fost comisă la ora cinei sau cel mai târziu în acea după-amiază.

Carabinierii companiei Velletri investighează crima: toporul a fost găsit în afara containerului, ascuns în spatele unor scânduri de lemn. A fost confiscat și va fi supus analizei pentru a vedea dacă este cu adevărat arma crimei. Militarii l-au interogat îndelung pe compatriotul lui Costea, care a descoperit cadavrul împreună cu alte persoane. 

 

Românul ar fi fost ucis după o ceartă violentă

 

Nu departe sunt niște case particulare, dar nimeni nu ar fi auzit țipete venind de acolo. Investigațiile indică neînțelegerile care ar fi putut apărea între Costea și alți oameni fără adăpost care frecventează căminul, o clădire folosită în șantiere ca birou și tot în acest caz abandonată într-un colț de teren. În interior, după cum au constatat cadrele militare, sunt aragaze pentru gătit și încălzit, dar și sticle de vin și băuturi spirtoase.

Având în vedere că arma crimei a fost găsită practic lângă ușa de la intrare, nu este exclus ca bărbatul de 52 de ani să fi fost ucis după o ceartă violentă cu cineva din motive încă de clarificat. Iar consumul de alcool poate să fi agravat situația. Zona a fost securizată de carabinieri, care au extins investigațiile. Unii au fost deja identificați și audiați, dar alții au fugit în ultimele ore. Printre aceştia din urmă ar putea fi cei care l-au lovit fizic pe Costea în cap fără să-i lase o şansă.

Dar amprentele ucigașului s-ar putea să fi rămas pe mânerul obiectului. Nu este exclus ca după crimă autorul să fi fugit departe de Genzano cu un avantaj de câteva ore față de cei care îl vânează acum.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel