Italia. Româncă, ajunsă în stare gravă la spital, a făcut scandal și a refuzat tratamentul. Monica a murit la câteva ore distanță

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Româncă, ajunsă în stare gravă la spital, a făcut scandal și a refuzat tratamentul. Monica a murit la câteva ore distanță. FOTO: captură marsicalive.it
Italia. Româncă, ajunsă în stare gravă la spital, a făcut scandal și a refuzat tratamentul. Monica a murit la câteva ore distanță. FOTO: captură marsicalive.it

O româncă, în vârstă de 52 de ani, a murit după ce ar fi refuzat tratamentul Covid, în Avezzano, regiunea Abruzzo din Italia.

Monica, o femeie de origine română cu domiciliul în Luco dei Marsi, a fost internată în weekend la spitalul din Avezzano cu lipsă de oxigenare a sângelui.

După ce a fost însoțită de ambulanța la spital, odată ajunsă, ar fi devenit furioasă, ar fi făcut scandal și ar fi creat multe dificultăți personalului medical și paramedical, scriu jurnaliștii de la marsicalive.it.

La momentul sosirii, Monica avea deja „avea o situație clinică foarte complicată”, a refuzat tratamentele care se fac de obicei bolnavilor de Covid, chiar și medicamentele și masca de oxigen. Din nefericire, în timpul nopții, virusul a răpus-o.

Înmormântarea Monicăi a avut loc ieri în biserica San Giovanni Battista, din Luco dei Marsi, localitate în care femeia locuia de aproximativ 30 de ani.

 

40 români, morți de Covid în Italia

 

Monica nu este singura româncă răpusă de virus în Italia. La finele anului trecut, un român de 48 de ani, care nu fusese vaccinat, a murit de Covid la Roma. „Trebuie să vă vaccinați, virusul îi afectează și pe cei tineri”, a spus consilierul pentru sănătate al orașului. Decesul românului a avut loc la Policlinico di Tor Vergata. În ciuda intervențiilor efectuate la terapie intensivă, pacientul a murit.

Un alt român, în vârstă de 49 de ani, rezident în Fossoli di Carpi, Italia, a murit la spitalul Baggiovara din cauza Covid. Gheorghe a fost una dintre cele mai tinere victime din întreaga regiune. „Acest virus nu distinge vârsta și condițiile de sănătate, nu afectează doar persoanele în vârstă sau persoanele cu o anumită patologie. Chiar și pe tinerii cu o sănătate de fier, așa cum a fost soțul meu”, spune Carmen, soția românului. „Era bine, nu suferea de nicio patologie și în zece zile Covid l-a luat de la noi. Eu și copiii mei (Mihai și Ion, în vârstă de 27 și 25 de ani) încă nu ne dăm seama că nu va mai fi aici cu noi”.

Un alt român, în vârstă de 50 de ani, a murit în septembrie anul trecut, în localitatea siciliană Rocalmuto. Bărbatul nu era vaccinat împotriva COVID-19. Potrivit presei locale, bărbatul era foarte iubit în satul respectiv, unde se stabilise de câțiva ani.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, în Italia, de la începutul epidemiei Covid-19 s-au infectat 2.557 de români și au murit 40.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel