Italia. Român, electrocutat într-o fabrică dezafectată: Venise la furat de cupru, iar complicii l-au lăsat fără suflare pe pământ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Român, electrocutat grav într-o fabrică dezafectată: Venise la furat de cupru, iar complicii l-au lăsat fără suflare pe pământ. FOTO: captură iltirreno.gelocal.it
Italia. Român, electrocutat grav într-o fabrică dezafectată: Venise la furat de cupru, iar complicii l-au lăsat fără suflare pe pământ. FOTO: captură iltirreno.gelocal.it

Un român, în vârstă de 31 de ani, a fost electrocutat, ieri, în magazia unui depozit dezafectat din Selvatelle, Toscana din Italia. 

Românul electrocutat era cu doi prieteni la furat de cupru. Speriați de ceea ce tocmai i se întâmplase prietenului lor în fața ochilor și neputând să-l ajute sau să-l urce în mașină, aceștia au format numărul de urgențe chemând ajutoare.

Apoi au plecat lăsându-l fără viață pe pământ.

 

Medicii au crezut că este un accident de muncă

 

Victima, un român de 31 de ani, cu domiciliul în Viareggio, s-a electrocutat în jurul orei 10:00 în stația electrică, încă alimentată în ciuda închiderii îndelungate a unei fabrici care producea mobilă angro.

Medicii au ajuns cu elicopterul la fața locului și s-au gândit că este un accident de muncă.

Când carabinierii din Chianni, împreună cu pompierii și salvatorii din Peccioli, alături de o ambulanță din Terricciola, au ajuns la punctul indicat de vocea anonimă operatorului 118, au înțeles originea acelei prezențe. Întins la pământ, tânărul român nu a dat semne de viață. O pierdere a cunoștinței din cauza șocului electric care i-a cauzat o rănire foarte gravă la mâna dreaptă.

 

Românul riscă să-i fie amputată mâna dreaptă

 

A fost o intervenție de cod roșu, cel mai înalt nivel la care organele vitale sunt considerate a fi în pericol. Și timp de câteva minute viața tânărului de 31 de ani a atârnat de un fir de ață din cauza efectelor intensității volților care au trecut prin el, arzându-i mâna dreaptă ceea ce riscă amputarea, se pare, fără să provoace răni inimii.

Tratat la fața locului de cadrele medicale și readus în stare de semiconștiență, românul a fost așezat pe targă și dus pe terenul de lângă fabrica unde aterizase între timp elicopterul de salvare Pegaso 3. A fost transportat la spitalul Cisanello unde a sosit înainte de prânz. 

 

Cei trei români au vrut să fure cupru

 

Românul va fi acum reclamat pentru tentativă de furt calificat.

Dimineața, cei trei prieteni au mers la Volterrana cu un vehicul lăsat la distanță de poartă. Au rupt o porțiune din balustrada care delimitează proprietatea șopronului și apoi s-au mutat la țintă: stația electrică. Cei trei trebuie să fi crezut că o fabrică închisă de mult timp nu ar putea avea încă o linie electrică activă.

O greșeală care a oprit furtul și a trimis pe unul din bandă la spital. După ce a spart ușa cutiei electrice, tânărul de 31 de ani a încercat să taie firele pentru a fura cuprul, dar a fost electrocutat. Un șoc care i-a pus pe complici la fugă și l-a trimis pe hoț în spital.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel