Italia. Român de 75 de ani, arestat în autocarul cu care venea spre România: Fugea de peste 20 de ani de Justiție

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Fugar de peste douăzeci de ani, arestat la Trieste: Bărbatul, un român de 75 de ani, a fost oprit de carabinierii din Aurisina. El este condamnat la 7 ani de închisoare pentru vătămări corporale, după ce a tras mai multe focuri de armă.

Ieri, o patrulă de Jandarmi din Aurisina, în timpul unui serviciu de control, a verificat un autocar care mergea spre România.

Printre pasageri a fost identificat un cetățean român, în vârstă de 75 de ani, care era destinatarul unui mandat internațional de arestare, emis de Republica Moldova, pentru fapte care datează din anii '90, din perioada mișcărilor de independență, când s-a făcut vinovat de dechderea focurilor de armă și vătămări corporale.

Român de 75 de ani, arestat în autocarul cu care venea spre România: Fugea de peste 20 de Justiție

 

În urma acestor evenimente, bărbatul s-a refugiat în Franța, dar, între timp, a fost condamnat în contumacie în Republica Moldova și pe numele său a fost emis un mandat internațional de arestare.

Arestat, el a fost dus la închisoarea Coroneo, unde va aștepta o decizie privind extrădarea sa și pentru a executa șapte ani de închisoare.

Recent, un alt un bărbat de 23 de ani, cetățean moldovean, pe numele căruia fusese emis, în anul 2019, un mandat european de arestare a fost arestat în Italia.

Moldovean căutat prin toată Europa, depistat de carabinieri

 

Mandatul european de arestare fusese emis de Autoritatea Judiciară de la Strasbourg, moldoveanul fiind acuzat de infracțiunea de furt și, în consecință, a fost condamnat la 4 ani de închisoare. 

În urma unor servicii specifice menite să dea de urma lui, bărbatul a fost găsit într-un apartament din Selvazzano Dentro. La interogatoriu, bărbatul a declarat că este cetățean român, refuzând să dea alte informații, transmite Poliția de stat.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au găsit în posesia acestuia un permis de conducere românesc fals, o valiză în care se aflau două flexuri cu baterii, discuri de tăiat și o reproducere a unui pistol cu gaze, marca GLOCK, fără capac roșu. De asemenea, agenții au mai găsit, în garajul locuinței, mai multe biciclete sport, întregi și dezasamblate. Bărbatul nu a putut indica proveniența acestor bunuri.

Toate bunurile găsite au fost confiscate, iar bărbatul este cercetat și pentru că a furnizat informații false unui funcționar public. Acesta a fost arestat pentru executarea mandatului european de arestare. La finalul anchetei, moldoveanul a fost dus la închisoarea locală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel