Italia. Mesajul primit de mulți oameni pe WhatsApp: „200 de euro dacă mulțumești Rusiei pentru ajutor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cetățeni ruși din Italia au trimis prietenilor și cunoștințelor din Peninsulă mesaje în care erau încurajați să laude Rusia și pe președintele Vladimir Putin pe rețelele de socializare, în schimbul unor sume de bani, relatează La Repubblica.

Mesajele au fost trimise pe WhatsApp de cetățeni ruși, aflați în Peninsulă la studii sau la muncă, care au pretins că este vorba de o solicitare făcută de presa din Rusia, în scopul unui proiect jurnalistic legat de Covid-19.

Celor care au primit mesajele li se cere să se înregistreze în timp ce spun cuvinte laudative la adresa Kremlinului, pentru ajutorul umanitar oferit Italiei și să posteze imaginile pe rețelele de socializare. În schimb, aceștia ar urma să fie recompensanți cu câte 200 de euro.

„Au nevoie de 15 italieni care să spună ceva pozitiv despre ajutorul umanitar oferit de Rusia. Preferabil filmări sau texte cu poze. Pentru filmare plătesc 200 de euro, pentru text plătesc mai puțin", este mesajul primit de un cetățean italian.

 

Rusia a trimis mai multe transporturi către Italia

 

La Repubblica a contactat o tânără care a publicat pe TikTok un mesaj în care muțumește Rusiei pentru ajutorul umanitar oferit Italiei, în contextul crizei Covid-19.

„Un prieten mi-a sugerat să o fac. Mi-a spus că îl plătesc și că îmi va da și mie 20 de euro pe clip", a explicat tânăra.

Începând cu 22 martie, Rusia a trimis mai multe transporturi către Italia cu măști, combinezoane și kituri de testare.

Ambasada Rusiei la Roma a fost, de asemenea, informată despre incident, deci în Republica el comentează: "Nu avem cunoștință cu privire la mesaje în care cetățeni italieni sunt rugați 'să mulțumească țării noastre pentru bani'. Este clar că Rusia nu are nevoie de acest fel de recunoștință. În fiecare zi primim sute de apeluri, scrisori și comentarii de mulțumire sinceră din partea cetățenilor obișnuiți, lideri de orașe și regiuni, politicieni, antreprenori. De la oricine a pornit această propunere anonimă, considerăm că este o provocare frauduloasă ".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel