Italia. Mamă româncă, găsită fără viață în casă. Anchetatorii se chinuie de o săptămână să pună cap la cap un puzzle macabru

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Au trecut șapte zile de la descoperirea trupului neînsuflețit al româncei de 43 de ani în casa ei din Sicilia. Georgeta a fost împușcată de mai multe ori cu o armă de vânătoare. 

Și totuși, după o săptămână, anumite elemente rămân încă în mister: arma crimei (pușca, mai exact) nu a fost încă găsită, iar ucigașul nu are încă chip și nume. Ieri, ancheta efectuată de carabinierii Compagniei di Paternò a dus la audierea a două persoane în cazarmă care ar putea măcar să ajute la asamblarea pieselor unui puzzle macabru. Carabinierii se chinuie să pună piesele puzzlelului cap la cap și au percheziţionat şi locuinţele respective ale celor doi: dar, momentan, nu există niciun suspect. Deși elementele adunate până acum nu dau o certitudine absolută, ipoteza unei crime de natură pasională pare să câștige tot mai mult teren.

Crima de la Contrada Tornarella, o fâșie de pământ care cultivă citrice între teritoriile Belpasso și Paternò, rămâne încă nerezolvată. Mai sunt de așteptat câteva elemente și din examinarea autopsiei care a fost efectuată marțea trecută și din constatările care au fost „înregistrate” la locul crimei de către departamentul științific al carabinierilor.

În toată această reconstrucție, rămâne de identificat care ar fi putut fi motivul. 

Ea este românca executată în Italia cu o armă cu alice: Carabinierii nu au niciun indiciu despre cel care i-a luat viața Georgetei

 

Georgeta era muncitoare la o fermă

 

Amintim că joia trecută, colegii Georgetei au fost cei care au găsit trupul neînsuflețit al româncei. Au încercat să o sune la telefon, fără să primească niciun răspuns. Așa că, cunoscându-i punctualitatea, au devenit îngrijorați. Nu în ultimul rând pentru că, au explicat ei anchetatorilor, ea suna întotdeauna înapoi când nu putea răspunde sau mai ales când nu putea ajunge la muncă.

În momentul în care au ajuns în apartamentul ei, Georgeta era la pământ, plină de sânge. Sosirea serviciilor de urgență a fost inutilă și nu au putut decât să constate decesul. Femeia, o muncitoare plină de viață, potrivit rapoartelor, a fost găsită moartă, împușcată de mai multe ori. Românca trăia în zona rurală la o fermă, printre plantații de citrice. Aceasta nu avea probleme cu nimeni și lucra toată ziua, ca îngrijitoare la animale. Venise în Italia împreună cu soțul ei, însă s-au despărțit în urmă cu aproximativ zece ani, fapt care a dus la separarea lor. Între timp bărbatul s-a întors în România și locuiește cu fiica lor.

Femeia de naționalitate română a rămas în Italia pentru a munci la fermă, unde și locuia izolată de orice primejdie, fără nici o teamă. Aceasta nu ieșea din incinta fermei decât pentru a merge la cumpărături.

Carabinierii de la Compania Paternò investighează cazul complex, fără a exclude nicio ipoteză. Au căutat persoane care ar putea fi vinovate de moartea româncei și în imaginile de supraveghere video. Însă nu au descoperit nimic, iar totul pare a fi un mister imposibil de deslușit. Au fost audiați prietenii Georgetei, proprietarii de terenuri din zonă și muncitorii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel