Italia. Duba în care a fost răpit copilul român de tatăl său, găsită abandonată. Mama răpitorului vrea să o ajute pe Alexandra

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Duba în care a fost răpit copilul român de tatăl său, găsită abandonată. Mama răpitorului vrea să o ajute pe Alexandra
Italia. Duba în care a fost răpit copilul român de tatăl său, găsită abandonată. Mama răpitorului vrea să o ajute pe Alexandra

Duba cu care micuțul David, în vârstă de 5 ani, a fost răpit a fost găsită abandonată într-un atelier mecanic. Vehiculul a fost recuperat și transportat într-o zonă protejată pentru inspecții tehnice. Investigațiile pentru găsirea micuțului român sunt încă în desfășurare, întrucât până acum nu a fost găsit nici el și nici tatăl său.

Autoutilitara folosită, un Mercedes Vito, de Bogdan Hristache pentru a-l lua pe fiul său David de 5 ani departe de Alexandra Moraru, în vârstă de 26 de ani, a fost găsită în via Martin Piva. Carabinierii au identificat, de asemenea, și femeia care ar fi acționat cu tatăl micuțului și probabil cea care a urmărit-o pe mama copilului în vederea loviturii.

Acum este în plină desfășurare o anchetă între Italia și România, cu carabinierii din Padova în contact permanent cu Poliția Română. Răpirea micuțului David, în vârstă de 5 ani, de tatăl său Bogdan Hristache, este un caz internațional. Părintele, căruia i s-a interzis să se apropie din cauza atitudinii sale violente, a organizat o acțiune forțată marți dimineață împreună cu alți trei complici.

Comandamentul a acționat în Via Salandra din Padova, în timpul călătoriei dintre casă și grădiniță. Doi dintre ei au imobilizat-o pe mamă, iar tatăl a luat copilul cu forța și l-a pus într-o dubă neagră Mercedes Vito închiriată cu o zi înainte. Autoutilitara, conform rapoartelor carabinierilor, a fost găsită abandonată miercuri seară: sondajele echipei științifice sunt în curs de desfășurare. Mama, disperată, a lansat deja mai multe apeluri: „Vă rog să-mi dați fiul meu înapoi”.

 

David a mai fost răpit 8 luni de tatăl său



David, născut în 2016, a trăit puțin cu tatăl său, datorită relației care s-a încheiat aproape imediat între părinți. Este o poveste de amenințări și opresiuni care a durat ceva timp, din nou din cauza comportamentului lui Bogdan Hristache, care a fost deja responsabil pentru răpirea fiului său în București. L-a ținut departe de mama sa timp de 8 luni și l-a adus înapoi numai după o negociere solicitantă condusă de Poliția Română, amenințând că se aruncă de pe acoperiș cu copilul. Anchetatorii suspectează că ambii sunt deja în România.

Procurorul Emma Ferrero din Padova a deschis un dosar pentru răpirea persoanelor incapabile (articolul 574 din codul penal). Aceasta este infracțiunea care este asumată după plângerea mamei, care exercită răspunderea părintească. Între timp, anchetatorii au identificat și o femeie care făcea parte din comandă și care ar fi acționat ca „miză”: există suspiciunea că, în zilele anterioare, a spionat-o pe Alexandra și pe fiul ei pentru a le studia mișcările, apoi oferind indicații grupului pentru a acționa la momentul potrivit.

 

Mama răpitorului este de acord să-și ajute fosta nora

 

Miercuri seara, cazul a fost prezentat și în cadrul emisiunii „Chi ha visto”. În timpul difuzării în direct, mama lui Bogdan Hristache a luat legătura cu Alexandra și a asigurat-o că va face tot posibilul pentru a găsi o soluție la caz. O împrejurare care îi face pe anchetatori să creadă că există contact cu fugarul. Cercetările sunt acum concentrate în această direcție.

„Unde va dormi? Ce va mânca? Va fi bine?”, aceste și multe alte întrebări cărora deocamdată nu li s-a răspuns, sunt în mintea mamei și a familiei copilului. 

Carabinierii continuă să caute grupul, iar între timp au achiziționat și un cadru de la camerele municipale în care se vede duba neagră folosită pentru răpire.

Mama Alexandrei spune că tatăl copilului este un om violent: „Odată a dat foc casei, o dată a fost inundată. Și amenințări. Aici, o altă amintire pe care David o are despre tatăl său, cu mâinile încleștate în jurul gâtului Alexandrei. L-a răpit la două zile după procesul pe care l-a cerut și care trebuia să-i permită să vină să-l vadă din când în când. Nu explicăm de ce face asta. El are alți cinci copii ai altor trei femei, pe lângă David. Ultimul s-a născut acum o lună. De ce a trebuit să vină să-l ia pe David? De ce trebuie să caute mai multe probleme? El a fost deja în închisoare pentru că a înjunghiat patru persoane și i s-a confiscat casa”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel