Italia. Alexandra, mama micuțului român răpit, rupe tăcerea: „Mi l-a smuls din mâini, David țipa de disperare”. Bogdan l-a mai luat și în trecut

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Alexandra, mama micuțului român răpit, rupe tăcerea: „Mi l-a smuls din mâini, David țipa de disperare”. Bogdan l-a mai luat și în trecut
Italia. Alexandra, mama micuțului român răpit, rupe tăcerea: „Mi l-a smuls din mâini, David țipa de disperare”. Bogdan l-a mai luat și în trecut

Alexandra Moraru, tânăra mămică româncă de 26 de ani, a cărui băiețel a fost luat de tată, susține că a fost blocată pe stradă de fostul ei soț: „L-a smuls din brațele mele”. Carabinierii investighează cazul pentru răpire.

Mâinile Alexandrei tremură când în bucătăria casei ei își arată telefonul mobil cu fotografii ale fiului ei David. Micuțul, de 5 ani, zâmbește fără griji în sufrageria de acasă, în grădinița cu prietenii, în piscină. David este departe acum, nimeni nu știe unde. A fost luat de tatăl său, Bogdan Hristache, un român, care avea deja interdicția de a se apropia de micuț emis de judecătorul de la București.

S-a întâmplat în câteva secunde marți dimineață.

„Îl duceam pe David la grădiniță”, spune Alexandra, „și a sosit o dubă neagră, un Mercedes Vito cu plăcuța de înmatriculare românești, trei dintre ei au coborât, doi m-au ținut jos, unul era tatăl lui David și el l-a smuls pe cel mic din mâini, băiatul țipa de disperare, nu-și amintește de tatăl său, au trecut trei ani de când acel om nu a mai putut să se apropie de noi”.

 

Totul a durat o fracțiune de secundă

 


Răpirea a avut loc între via Giolitti și via Salandra, unde Alexandra locuiește cu mama și vărul ei George. Totul a durat o fracțiune de secundă. Alexandra a alergat la carabinieri pentru a face o plângere și apoi a mers la Tv7, un post de radiodifuziune local nu departe de stația militară pentru a răspândi imediat primele imagini ale copilului. A făcut același lucru pe rețelele de socializare.

Carabinierii au reconstituit imediat calea grupului care l-a răpit pe cel mic: patru dintre ei, inclusiv o fată, au dormit la hotelul BB din zona Pescarotto, la câteva sute de metri de casa Alexandrei și a lui David, militarii au emis imediat fotografia bărbatul și copilul, care purtau pantaloni scurți gri și un hanorac cu dungi când a fost răpit.

 

„Nu este prima dată când Bogdan răpește copilul”

 


„Zile întregi a fost aici o fată, verificându-mă. Nu este prima dată când Bogdan răpește copilul, s-a întâmplat acum trei ani când locuiam în România. Am ieșit să fac niște cumpărături și l-a luat și nu am știut nimic despre el timp de opt luni. Între timp, vecinii mi-au trimis aceste fotografii”, fotografii cu David îmbrăcat foarte subțire, murdar, subnutrit, în mijlocul excrementelor și murdărie de orice tip.

„Fiul meu este îngrozit de el”, explică Alexandra în timp ce tremură. „Bărbatul respectiv are deja cinci copii pe lângă David”, adaugă mama Alexandrei, „ultimul s-a născut în septembrie, este un criminal periculos, când poliția plecase să-l ia pe copil, după ce îl ținuse cu el opt luni, s-a baricadat cu copilul pe acoperișul unei clădiri și a amenințat că se aruncă jos, apoi a dat foc casei în care se afla fiica mea, încă o dată i-a inundat apartamentul, de aceea a fugit și a venit aici unde sunt la Padova”.

„Am fugit de el, după tot ce făcuse, judecătorul mi-a dat custodia exclusivă și are obligația să nu se apropie”, adaugă Alexandra.

Cei care îl cunosc pe Bogdan spun că locuiește într-o vilă foarte luxoasă din București. Pe de altă parte, Alexandra și-a construit o viață în Padova. Face curățenia și cu o mie de sacrificii a crezut că a pus toată durerea în spatele ei. Acum este cu ochii lipiți de telefon, așteaptă ca autoritățile să-i spună că micuțui ei este bine și că se va întoarce la ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel