Italia. Călăul Mihaelei, conștient de ceea ce făcea în timp ce o împușca. Apărarea invocă copilăria abuzivă a militarului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Militarul, în vârstă de 43 de ani, care a ucis-o pe Mihaela Apostolides, în vârstă de 44 de ani, în parcarea hipermarketului din Cuneo, Italia, era conștient de ceea ce făcea în timp ce trăgea patru focuri de armă asupra femeii. Aceasta a fost concluzia evaluării psihiatrice, prezentată astăzi în fața instanței.

Francesco Borgheresi era capabil să înțeleagă și conștient de ceea ce făcea în timp ce descărca patru focuri de armă asupra Mihaelei Apostolide în parcarea fostului Auchan din Cuneo. Acest lucru a fost afirmat în raportul său de legistul numit de Cristina Gaveglio, în urma cererii prezentate de apărarea militarului, care a mărturisit crima din 22 mai 2020.

Borgheresi o întâlnise pe Mihaela într-un club de noapte din Verzuolo. La acea vreme era încă angajat la Pinerolo cu gradul de caporal al trupelor alpine. Femeia, o româncă în vârstă de 44 de ani, locuia în Granda de aproape 20 de ani, mai întâi în Saluzzo și apoi în Cuneo, într-un apartament din Via Savona unde era așteptată acasă de fiica ei din căsnicia sa anterioară cu un cipriot. 

 

Inculpatul a avut o copilărie nefericită


 
Criminalul fusese oprit într-o stare confuză de agenții Digos pe care el însuși îi alertase cu un apel telefonic, mărturisind crima. Din primele interogatorii apăruse motivul pasional: Borgheresi, îndrăgostit de româncă, încercase să stabilească o relație cu ea. El le vorbise anchetatorilor despre împrumuturile continue de bani (în cele din urmă, un transfer bancar de 20.000 de euro) și, de asemenea, despre gelozia față de un presupus iubit al Mihaelei.

Apărarea a cerut evaluarea condițiilor psihologice motivând trecutul din copilăria bărbatului.
 
Borgheresi, născut în 1978 în provincia Florența, a fost unul dintre copiii Forteto, comunitatea agricolă fondată de Rodolfo Fiesoli și copleșită de unul dintre cele mai grave scandaluri de abuz și pedofilie din istoria Italiei. Așa cum se obișnuia în comunitate, cel mic fusese luat de la părinții săi naturali și încredințat unor apropiați de-ai lui Fiesoli, Luciano B. și Daniela T.. Ambii au fost găsit vinovați de instanță ca fiind autori de maltratare.

 

„Rezultatul raportului era previzibil”


 
Cu toate acestea, doctorul Gabriele Rocca, desemnat ca expert de către instanță, spune că inculpatul nu a acționat sub vreun defect mental.

O concluzie binevenită de avocatul Alberto Crosetto, apărătoru celor două surori ale victimei.

„Rezultatul raportului era previzibil”, a spus Crosetto.

Cu toate acestea, niciun comentariu din partea apărării lui Borgheresi. Avocata Beatrice Rinaudo anunță că nu a primit încă concluziile expertului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel