Italia. Badantă româncă, găsită în hipotermie severă la 2.400 de metri altitudine pe munte

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Accident montan în Piatra Craiului: Un cetățean american a decedat după ce a căzut de la peste 400 de metri
Accident montan în Piatra Craiului: Un cetățean american a decedat după ce a căzut de la peste 400 de metri

O badantă româncă, în vârstă de 44 de ani, a rămas blocată, ieri seară, pe Monte Rosa din Valle d'Aosta, Italia. Potrivit salvatorilor, femeia nu avea echipamentul potrivit și chiar ea a fost cea care a cerut ajutor prin intermediul soțului ei.

O româncă de 44 de ani care locuiește în Ivrea, provincia Torino din Italia, unde lucrează ca îngrijitoare, a fost găsită ieri noapte în condiții de hipotermie severă la 2.400 de metri altitudine, pe o potecă care coboară de pe Muntele Zerbion, pe masivul Monte Rosa din Valle d'Aosta.

Potrivit salvatorilor, badanta româncă a rămas blocată într-o zonă înzăpezită în timp ce cobora din cauza echipamentului și îmbrăcămintei necorespunzătoare excursiei, pe care o mai făcuse în trecut, dar în condiții de vară. A fost dusă cu elicopterul la spitalul din Lausanne unde și-a revenit.

„Dacă ar fi avut crampoane ar fi coborât ușor”, au spus salvatorii.

Odată cu apusul soarelui, duminică seara, badanta româncă a început să simtă frigul și l-a contactat pe soțul ei, care se află în România. I-a trimis și poziția sa GPS, care a fost apoi transmisă salvatorilor din Valea Aostei. A fost zărită în scurt timp: stătea întinsă pe potecă și lângă ea avea o torță, încă aprinsă.

 

Alin, românul de 30 de ani dispărut pe munte în Italia, găsit mort

 

Amintim că la finele anului trecut, un român a fost găsit fără viață într-o râpă fără poteci pe Passo del Branchetto din San Giorgio. Pompierii și personalul de salvare au descoperit cadavrul ascuns în zăpadă.

Elicopterul Verona Emergenza a sosit la fața locului, însă echipa medicală nu a putut decât să confirme decesul. Primele constatări asupra cadavrului sugerează că a fost un gest extrem. Căutările bărbatului de 30 de ani, de naționalitate română, începuseră duminică, în jurul orei 22.30, în Pasul Branchetto, unde fusese găsită mașina sa parcată.

Alarma a fost dată de către soția sa, care le-a explicat anchetatorilor că soțul ei plecase de acasă și nu se mai întorsese. Datorită administratorului cabanei, care a însoțit cu snowmobilul două echipe de salvare montană, salvatorii au ajuns la Refugiul Primaneve și apoi s-au îndreptat spre Castel Gaibana, unde a fost localizat telefonul mobil al bărbatului dispărut. Între timp, alte două cabane de munte au fost de asemenea verificate în zadar. Căutările au reînceput apoi cu 12 salvatori care, pe schiuri și quad-uri, au căutat în zadar pe potecile care pornesc din parcarea de la Passo del Branchetto, și cu elicopterul de la Verona Emergency, care a survolat zona.

Din păcate, cele mai negre gânduri s-au adeverit, iar românul a fost găsot fără suflare, într-o râpă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel