Italia. 511 români, într-o înșelătorie de 1,1 milioane de euro. Cum au acționat conaționalii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

511 cetățeni români au fost descoperiți de autoritățile din Bari că s-ar fi autocertificat în mod fals că au domiciliul în Italia pentru a obține ilegal venituri de cetățenie de peste 1.100.000 de euro. În cadrul investigațiilor a fost identificat și un angajat al unui Caf (n.r. - centru de asistență fiscală) care ar fi înaintat aproape toate cererile pentru obținerea beneficiului.

În cadrul cercetărilor, coordonate de Parchetul Bari, finanțatorii Nucleului Operativ Mitropolitan Bari au pus astăzi în aplicare un ordin de sechestru preventiv, în limita sumei de 465.123,90 euro, împotriva unei societăți cercetată pentru infracțiunea de spălare de bani.

Activitatea de investigație în domeniul cheltuielilor publice „a făcut posibilă identificarea unui număr mare de subiecți de naționalitate română care ar fi solicitat Agenției Fiscale să i se atribuie cod fiscal în perioada 2019 - 2020, pentru a putea prezenta Dsu-ul si a primi Certificatul ISEE respectiv, acte pregătitoare pentru efectuarea cererii de venit de cetățenie, care ar fi permis subiecților români să primească în mod necuvenit subvenția economică menționată în valoare totală de peste 1.100.000 euro”.

Italia. Venitul de cetățenie (reddito di cittadinanza), înlocuit cu MIA: Cine va fi exclus, penalizat și cine se poate încadra?

 

O societate și un angajat Caf, implicați în escrocherie

 

În cadrul investigațiilor a fost identificat și un angajat al unui Caf situat în capitala Bari care ar fi transmis aproape toate cererile pentru obținerea beneficiului.

Investigația ulterioară a permis soldaților Unității Operaționale Metropolitane a Guardia di Finanza din Bari „să descopere proprietarul unei tutungerii din Bari care, prin executarea unor operațiuni financiare frauduloase legate de achiziții simulate, ar fi permis monetizarea a 307 cetățeni români, sumele primite în mod necuvenit de INPS cu titlu de venit de cetăţenie, împiedicând astfel identificarea originii infracţionale a profitului ilicit, constând în peste 465.000 euro”, informează Guardia di Finanza într-un comunicat.

Venitul de cetățenie din Italia. 800.000 de beneficiari nu vor mai primi acest ajutor din 2023: „Unii sunt alergici la muncă”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel