ÎPS Teodosie, după tragedia bebelușului mort la Suceava: "Nu vom schimba ritualul botezului! Nu ne intimidăm"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ips_teodosie_arhiepiscop
ips_teodosie_arhiepiscop

Arhiepiscopul Tomisului a declarat marți, la Antena 3, că regulile nu trebuie schimbate, după cazul tragic al bebelușului mort după botez. Procedurile apar în Sfintele Canoane, spune Teodosie, drept urmare acestea nu pot fi modificate oricum.

Patriarhia a anuntat, luni, ca exista posibilitatea ca preotul sa nu il scufunde complet pe bebelus in cristelnita, ci doar sa ii toarne apa pe crestet. Intrebat de reporterul Antena 3 ce parere are despre initiativa de schimbare a ritualului pentru botez, ÎPS Teodosie s-a declarat impotriva.

"Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că...o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic." a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Reamintim că  bebelușul a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după botez și a murit o zi mai târziu. Preotul din Suceava care a botezat copilul s-a autosuspendat! „Este un om prăbușit”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel