Iohannis: "Vine unul şi spune că preşedintele e mut. O fi, dar cu aşa ceva te duci în cancanuri"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, la Cluj, declaraţiile mai multor contestatari politici care îl acuză că este "mut". Şeful statului a spus că şi-ar dori o dezbatgere politică serioasă, însă consideră că nu are ce să discute cu cei pe care îi acuză de proastă guvernare.

Discuţia a pornit de la existenţa celor două tabere formate în rândul societăţii civile, unii care susţin PSD-ul şi ceilalţi care nu sunt mulţumiţi de actuala guvernare.

"Eu nu cred că trebuie să ne speriem de tabere politice sau care sunt simpatizante de o parte şi de alta şi care au păreri diferite. Nu trebuie să ne speriem că societatea civilă a devenit activă şi oamenii se duc în stradă şi îşi cer drepturile, cum nu trebuie să ne speriem că apar tot felul de idei noi, nu neapărat pozitive, câteodată şi idei negative. Eu cred că ar trebui să ne speriem de altceva.

Citeşte şi: Tăriceanu nu e de acord cu anunţarea candidatului la prezidenţiale: "Nu e momentul"

Faptul că nu ducem aceste chestiuni spre o dezbatere de idei, noi reuşim doar să ne certăm. Ori, din certat este greu să iasă un lucru bun comun. Poate să fie şi o dezbatere în termeni mai duri, atâta vreme cât este o dezbatere care, în definitiv, îi dă mai multe opţiuni alegătorului. Eu m-aş feri de o societate de tip unificator comunist, unde toţi au fost de aceeaşi părere, toţi au fost mulţumiţi, pentru toţi a fost scris că viitorul este de aur, doar că nu a fost", a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Cluj.

 

Klaus Iohannis: "Ok, e mut preşedintele, dar cu astfel de declaraţii mergi la can can"

 

Şeful statului s-a declarat nemulţumit de campania pe ccare o duc adversarii săi politici împotrivva sa, pe care îi acuză de atacuri la persoană. Şi susţine că şi-ar dori o dezbatere politică dacă ar avea cu cine.

"Ceea ce îmi displace este tenta unor politicieni de a coborî limbajul şi abordarea foarte mult. Una este să ai păreri foarte diferite politice şi să le dezbaţi în contradictoriu, şi altceva este dacă o parte vine şi acuză. Eu acuz PSD-ul politic fiindcă au ratat guverarea. Asta este o afirmaţie politică. Şi, din cealaltă parte, vine unul şi spune că preşedintele este un mut. Ok, o fi mut, dar cu aşa ceva nu vii în politică. Cu aşa ceva te duci la cancanuri.

Citeşte şi: Dragnea, prima REACȚIE după acuzațiile lui Iohannis: "Omul ăsta minte într-una. Îl asigur pe Iohannis..."

Tare mi-ar plăcea să am nişte adversari politici cu care să dezbat chiar foarte vocal teme politice. Dar ce să discut cu unii pe care îi acuz de proastă guvernare şi românii tot aşa şi ei îmi răspund jignindu-mi persoana. Eu pot să trăiesc cu asta. Dar de aici nu rezultă acea dezbatere politică productivă (...) românul s-a săturat de aruncat lături în curtea competitorului electoral și vor apărea, probabil, tot mai mulți politicieni care vin cu un discurs politic, nu cu un discurs de tip mahala. Așa îmi imaginez eu evoluția politică româneasc", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, organizată la Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel