Iohannis: „Solicit tuturor primarilor și ISJ-urilor să soluționeze cu prioritate problemele din școli“

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis susține, de la ora 18.00, o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

„Au reînceput școlile. Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educațional să fie în bune condiții. Fac apel la directorii de școli să ceară autorităților locale toate resursele de care au nevoie - suplimentarea de personal.  Solicit tuturor primarilor și ISJ-urilor să soluționeze cu prioritate problemele din școli. Am cerut Guvernului ca după primele 2 săptămâni de școală să facă o evaluare completă și să prezinte vulnerabilitățile și soluțiile“, a declarat Iohannis. 

Intrebat dacă un elev fără tabletă sau telefon mai are asigurat dreptul la educație, președintele a transmis următoarele:  
Din păcate, mai sunt astfel de cazuri și nu toate autoritățile s-au implicat 100% pentru rezolvarea lor. Acolo unde sunt situații, autoritățile vor găsi urgent soluții. 

Fiind întrebat dacă începutul anului școlar a fost un succes sau un eșec, președintele a precizat următoarele:  Consider că a fost un succes în aceste condiții extrem de dificile de pandemie. Dacă ținem cont de toate zecile mii de situații care s-au rezolvat, atunci putem spune că a fost unul bun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel