Iohannis, mesaj de Centenar pentru TOATĂ clasa politică

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că guvernanţii şi întreaga clasă politică a României din prezent trebuie să se ridice la înălţimea responsabilităţii istorice, punctând că România are în continuare nevoie de consolidarea democratică şi întărirea statului de drept.

"Sunt convins că, în istoria lumii, România va apărea ca o ţară care, între 1918 şi 2018, a reînviat de nenumărate ori din propria cenuşă, iar noi, românii, avem o şansă uriaşă pentru următorii 100 de ani: şansa de a dovedi că ducem mai departe visul de libertate şi democraţie al înaintaşilor, că îl apărăm şi îl preţuim. Fiecare dintre noi trebuie să simţim că este o onoare şi o mândrie că facem parte din această naţiune. Cu siguranţă am fi putut realiza mai multe în ultimii 30 de ani, dar să nu uităm nicio clipă unde suntem astăzi. România este în marea familie a Uniunii Europene, iar ca membru cu drepturi depline al celei mai puternice Alianţe de apărare colectivă din istorie, ţara noastră are în NATO cea mai solidă garanţie de securitate a sa. Guvernanţii şi întreaga clasă politică a României de astăzi trebuie să se ridice însă la înălţimea responsabilităţii istorice", a spus Iohannis, la recepţia oferită la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naţionale a României.

El a subliniat că "unirea, dobândită cu mari sacrificii acum un secol, ne obligă să acţionăm zi de zi pentru ca naţiunea să progreseze".

"Statul, prin instituţiile sale, are o misiune centrală în acest sens, întrucât trebuie să ofere soluţii concrete problemelor cu care societatea se confruntă. România are în continuare nevoie de îmbunătăţirea marilor sisteme publice, de consolidarea democratică şi întărirea statului de drept. Dincolo de prezervarea patriotismului civic şi a solidarităţii, Unirea capătă mai multă substanţă printr-o infrastructură modernă, printr-un sistem educaţional performant, printr-un sistem sanitar care să ofere servicii de calitate", a spus Iohannis.

El a afirmat că educaţia este unul dintre pilonii fundamentali ai dezvoltării societăţii.

"România Educată, proiectul pe care îl voi lansa peste doar câteva zile, este, de fapt, România viitorului, o ţară bazată pe valori, care pune nevoile cetăţeanului în prim-plan. Educaţia este singura cale viabilă prin care energia creatoare a naţiunii poate să fie canalizată către progres şi dezvoltare", a arătat Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel