Iohannis, atac la Dăncilă: Cred că nu a înţeles foarte bine ce s-a vorbit la Vatican

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis crede că Viorica Dancilă ar fi făcut o confuzie, în vizita ei la Vatican.

"Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluţie şi, în final, a apărut şi comunicatul oficial al Vaticanului despre acea întâlnire şi, într-adevăr, acolo se spune că s-a vorbit despre Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene, în prima parte a lui 2019. Singura explicaţie a mea este că doamna a înţeles că este vorba despre vizită şi nu despre preşedinţie. Deci o confuzie inexplicabilă", a arătat el, într-o declaraţie acordată presei, cu ocazia vizitei la Blaj.

Iohannis a adăugat că ştie dacă Papa urmează sau nu să efectueze o vizită în România, dar că acest lucru va fi anunţat de ambele părţi abia atunci când vor fi lămurite toate detaliile.

"Pot să vă spun că ştiu, dar, la acest nivel, şi chiar în relaţia cu Vatican, există nişte reguli şi nişte norme foarte, foarte clare. Atunci când vor fi lămurite absolut toate detaliile, atunci se va anunţa simultan şi de către Vatican, şi de către Administraţia Prezidenţială, şi nu de alţi vizitatori sau audiaţi întâmplător", a mai spus el.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB), Francisc Doboş, a precizat vineri că anunţul privind vizita Papei Francisc în România va fi făcut simultan de Preşedinţia României şi Vatican.

"Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendia, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României. Comunicatul de azi al Sfântului Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită", a scris Doboş pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel