Iohannis: Vom crește prezența militară pe teritoriul României

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Estoniei, Alar Karis, a fost primit, joi, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi oficiali au avut convorbiri tete-a-tete şi oficiale. Preşedintele Estoniei a efectuat joi o vizită şi în Republica Moldova.

Vom crește prezența militară pe teritoriul României, a declarat Iohannis, după discuțiile cu preşedintele Estoniei, Alar Karis.

"Am avut discuţii consistente, având în vedere că actuala situaţie de securitate este deosebit de preocupantă, în special pentru statele de pe Flancul estic, atât la nordul acestui flanc, unde se află Estonia, dar mai ales la sud, la Marea Neagră, unde ne aflăm noi, în România. Avem nevoie urgent de consolidarea substanţială şi echilibrată a întregului Flanc estic, de o prezenţă înaintată unitară şi întărită. De aceea, România acţionează pentru creşterea în continuare a prezenţei militare aliate în ţara noastră", a precizat Klaus Iohannis, după întâlnirea cu omologul estonian, Alar Karis.

El a spus că va prezenta aceste priorităţi ale României şi la Summitul NATO, care va avea loc la Bruxelles, săptămâna viitoare, şi la care va participa şi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel