„Infirmierele virtuale” îi ajută pe medicii români

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

 Primele „infirmiere virtuale”, create de o o firmă specializată în soluții de branding și comunicare, vor fi activate la Institutul „Matei Balș” din București. Cu ajutorul acestora, medicii și asistentele vor putea afla, fără să intre în saloane, care sunt nevoile pacienților.

Coronavirusul nu e un adversar ca oricare altul, aşa că nici lupta cu el nu trebuie dusă cu armele obişnuite.

În sprijinul medicilor vine acum şi tehnologia... la propriu. O firmă din Bucureşti, specializată în soluţii de branding şi comunicare, a creat infirmiere virtuale. 12 la număr, care vor lucra, pentru început, alături de medicii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş.

Acestea sunt de fapt o reţea de tablete interconectate, montate pe avataruri cu aspect de cadru medical. Iar scopul lor este de a limita expunerea doctorilor la contactul cu pacienţii infectaţi.

„Vor ajunge prin donaţia noastră la. Am fost surprinşi să găsim deschidere acolo. Contrar tuturor temerilor că la spitalele de stat nu se poate, că poate nu sunt deschişi în perioada asta, au îmbrăţişat foarte repede. Ne-am bucurat, ne-a motivat şi în opt zile de la idee până astăzi reuşim să implementăm", a declarat Dragoş Bălan, co-fondator Marcom Hub.

 

Cu ajutorul lor, medicii şi asistentele pot filtra nevoile pacienţilor

 

Infirmierele virtuale sunt soluţia potrivită pentru cazurile uşoare şi medii de COVID-19, dar ele nu substituie actul medical. Cu ajutorul lor, medicii şi asistentele pot filtra nevoile pacienţilor, fără să intre în salon. Comunicarea se face simplu, prin video-call.

Avatarurile nu se infectează, nu obosesc şi nu consumă echipamente de protecţie. Tot ce au nevoie este o sursă de alimentare.

„Pot să verific fiecare tabletă dacă are semnal la internet. O să le spun, în cazul în care una nu merge, să o mute în alt salon sau să mute în altă parte a salonului ca să aibă mai mult semnal. Pot să văd dacă bateria e descărcată sau dacă este în priză tableta respectivă şi pot să le spun să bage tableta în priză sau să verifice altă priză în cazul în care una nu merge", a spus Alin Obaciu, partener Marcom Hub.

Pentru jumătate de an, munca „infirmierelor virtuale" va fi asistată de la distanţă de o echipă tehnică, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel