Medic român: „Am simţit frica morţii. Se minte foarte mult, ca la Colectiv”

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Medicul Camelia Roiu, de la Spitalul de Arși din Capitală, care a cerut insistent ca un pacient din Suceava să fie testat pentru COVID-19, este același doctor care a avut curajul să facă publice imagini cu un pacient ale cărui răni erau pline de viermi. Ea spune că medicii se simt acum abandonați.

Medicul anestezist Camelia Roiu, de la Spitalul de Arși din București, este izolată la domiciliu de opt zile și povesteşte că a simţit frica morţii, iar medicii cu care ţine legătura au sentimentul că sunt abandonaţi de autorităţi. Ea povestește cum a depistat primul pacient infectat cu noup COVID -19 care a intrat în unitatea sanitară. Primul contact cu pacientul l-a avut în garda de duminică, 22 martie, caz în care dr. Roiu s-a încăpăţânat să facă totul pentru a-şi feri colegii de îmbolnăvire.

„La prânz am aflat despre ce se întâmplă la Suceava, cum directorul medical obligă doctorii infectaţi să lucreze. (...) M-am dus la directorul medical, i-am spus că avem un pacient din Suceava, unde este un focar de infecţie şi că trebuie testat, dânsul nu a fost foarte convins de oportunitatea testării, moment în care a apărut managerul spitalului care a considerat că pacientul trebuie testat şi că trebuie să vorbim la Matei Balş", povestește dr. Roiu.

 

Camelia Roiu: „Am simţit frica, frica morţii care îţi bate la uşă”

 

Deşi traseul a fost anevoios, medicul anestezist nu a renunţat.

„Şeful de secţie mi-a spus că DSP-ul nu vrea să testeze pacientul pentru că nu intră în protocoale, că nu este simptomatic, dar că, un coleg de-al meu, folsoindu-şi relaţiile personale, a vorbit cu doctorii infecţionişti de la Matei Balş şi că ei ne vor ajuta ca să testăm acest pacient", mai spune medicul.

Aşa a fost testat primul pacient cu noul COVID-19 care a intrat în spitalul din Capitală. Din fericire, niciun medic din spital nu a luat infecţia. Medicul Camelia Roiu este acum acasă, în izolare, de opt zile, la fel ca și alte 36 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacientul.

„Am simţit frica, frica morţii care îţi bate la uşă şi tu nu ai cum să te aperi (...) Am avut un mare noroc că am fost testaţi", explică dr. Camelia Roiu.

 

Medicul Camelia Roiu: „Se minte foarte mult, ca şi la Colectiv”

 

Dr. Roiu a mai spus că în rândul medicilor cu care ţine legătura este foarte multă nesiguranţă, incertitudine şi sentimentul de abandon, iar medicii sunt revoltaţi şi îngroziţi de discursurile „somităţilor" care apar la televizor.

„Se minte foarte mult, ca şi la Colectiv, cum s-a minţit de zeci de ani cum iar avem de toate, cum iarăşi suntem în control, când, de fapt, spitalele sunt total nepregătite", spune medicul anestezist.

Dr. Camelia Roiu este medicul care a avut curajul să ofere imaginile cu rănile pline de viermi ale unui pacient internat în spital, în urmă cu câţiva ani. Este medicul care şi-a riscat locul de muncă pentru că nu a suportat nedreptatea și a a avut curajul să vorbească despre lipsurile şi neregulile din spitale la scurt timp de la tragedia de la Colectiv, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel