Oana Stănciulescu: Iată de ce nu se face încă testarea în masă!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În ultimele zile una dintre temele mult discutate în spațiul public a fost testarea în masă a populației. Este sau nu posibilă? Jurnalista Oana Stănciulescu spune de ce în acest moment nu se poate face deocamdată o testare în masă în România.

"De ce nu se face testare în masă

De câteva zile, politicieni aflați de vreo câteva luni în opozitie și mai mulți jurnaliști/analisti se dau cu capul de pereti și acuză ca nu se fac mai multe teste, fara sa spuna populatiei de ce nu se fac. Nu vrea guvernul Orban sa nu le faca?
Sa vedem atunci de ce nu se fac:
- in primul rand pentru ca nu sunt laboratoare specializate, personal avizat, aparatele speciale cu care se fac aceste teste. Sorina Pintea,, Banicioiu - adica ultimii ministri ai sanatatii nu s-au sinchisit sa cumpere. Dar tot ei - PSD si Pro Romania- dau lectii acum
- testele au inceput initial sa se faca la Matei Bals, acum PCR( testul pt coronavirus) se pot efectua în șapte centre de boli infecțioase din țară: București – la spitalele Victor Babeș și Matei Balș -, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.
Premierul a anuntat achiziționarea a cel puțin 20 de aparate noi.
In concluzie, de acord sa se faca testarea in masa. Dar unde? cu ce aparate? in ce laboratoare? cu ce medici specializati?
Sistemul sanitar este cel lasat in pragul falimentului anul trecut in toamna, acela unde trebuia sa mergi sa-ti cumperi medicamente cand te internai, acela unde nu erau aparate, materiale, acela unde mureau pacientii cu zile etc etc...", a scris Oana Stănciulescu pe pagina ei de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel