Incident pe un aeroport din Rusia. Un avion cu moldoveni a fost avariat la aterizare

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Incident pe un aeroport din Rusia. Un avion ce moldoveni a fost avariat la aterizare
Incident pe un aeroport din Rusia. Un avion ce moldoveni a fost avariat la aterizare

O aeronavă cu cetățeni moldoveni a fost avariată la aterizare din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) spune că a fost informată despre incident și că toți pasagerii au fost transportați în maximă siguranță.  

Incidentul a avut loc acum două zile, pe 16 mai, pe Aeroportul Domodedovo din orașul Moscova, Federația Rusă. Evenimentul a devenit cunoscut în urma unei postări pe Facebook, pe pagina „Runway 09”. „În timpul apropierii către pistă, aeronava Airbus-ul A321 a companiei „Air Moldova” a intrat într-o forfecare de vânt și a ratat aterizarea. După prima încercare, aeronava a aterizat, însă, ulterior, s-a constatat că aeronava a lovit pista cu coada fuzelajului”, este mesajul de pe pagina Runway 09

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile au declarat că au fost informați despre acest caz de către „Air Moldova”. „ În prezent se fac verificările de rigoare pentru a constata starea tehnica a aeronavei. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. În urma incidentului toți pasagerii au fost transportați in condiții de maxima siguranță”, a comunicat purtătoarea de cuvânt Irina Bodolica, relatează TV8.md.

De asemenea, reprezentanții Autorității Aeronautice Civile au mai transmis că efectuează inspecții suplimentare a agenților aeronautici. În cazul producerii unui eveniment aeronautic, agenții aeronautici au obligația de a informa Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) al Republicii Moldova și AAC despre producerea evenimentului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel