Incident aviatic în România: Un MIG-21, la un pas să se prăbușească

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Incident aviatic, azi, în România. În timpul executării unui zbor de instrucție, o aeronavă MiG-21 LanceR, aparținând Bazei 86 Aeriană Borcea, a înregistrat o problemă legată de funcționarea trapelor trenului de aterizare.

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu din Constanța, azi,  în jurul orei 17.50. După decolare, pilotul a raportat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare.

Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluționare a cazului special, în concordanță cu manualele de exploatare a aeronavei, și a aterizat în siguranță pe aerodromul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 18.50.

Citeste si: Incident aviatic în zona Gura Dobrogei. Un MIG și un elicopter IAR-330 Puma s-au prăbușit. 7 morți UPDATE + VIDEO

Comandantul Bazei 86 Aeriană a desemnat o comisie de anchetă, care cercetează cauzele evenimentului, scrie  dobrogea.tv 

Incidentul are loc la mai mult de o lună după ce un MIG-21 LanceR s-a prăbușit în zona Dobrogei. Aeronava, aflată în dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei. Pilotul MIG-ului 21 Lancer, în vârstă de 31 de ani, și-a pierdut viața.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel