Incendiu violent într-un apartament din Sibiu. Doi copii au suferit arsuri şi zeci de persoane au fost evacuate

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Doi copii au suferit arsuri și au ajuns la spital după ce au fost surprinși de un incendiu de apartament, izbucnit în municipiul Sibiu. 30 de oameni au fost evacuați din bloc.

Doi copii au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie cu arsuri de gradul unu şi doi, iar alte 30 de persoane s-au autoevacuat, joi, după ce un incendiu a cuprins un apartament situat într-un bloc din municipiul Sibiu, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), scrie Agerpres. Incendiul a izbucnit într-un apartament de la etajul 2 al unui bloc din municipiul Sibiu.

"Doi minori, o fată de 13 ani şi un băiat de 14 ani cu arsuri de gradul I şi II, conştienţi, stabili, au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD şi SAJ şi au fost transportaţi la CPU Luther. Până la sosirea forţelor s-au autoevacuat aproximativ 30 de persoane, locatari ai blocului", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina.

Conform pompierilor, copiii sunt conștienți, au primit îngrijiri și au fost transportați la CPU Luther.

Incendiul este localizat de către pompierii militari, iar până la sosirea pompierilor, 30 de locatari s-au autoevacuat din bloc, scrie Agerpres.

 

Un bărbat și-a pierdut viața, iar zeci de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu

 

Un incendiu la fel de violent a avut loc și seara trecută, când un bărbat de 70 de ani, din Galați, și-a pierdut viața. Pompierii spun ca incendiul ar fi pornit de la o țigară, care a aprins un material combustibil.

Vecinii au ieșit speriați în fața blocului, după ce fumul s-a răspândit în tot imobilul. La miezul nopții, vecinii au simțit miros de fum și au alertat pompierii. Între timp, focul s-a întețit și a cuprins toată locuința bărbatului. Echipajul de la SMURD a încercat în zadar să-i salveze viața.

“Un bărbat de 70 de ani cu stop cardiorespirator a început poliția am continuat noi 45 de minute fără rezultat din cauza intoxicație cu fum și arsurilor. Pacientul prezenta arsuri multe. Nu mai sunt alte victime”.

Pompierii și polițiștii au evacuat peste 30 de persoane. Fumul se răspândise în tot blocul, a precizat dr. Adrian Malacu de la SMURD Galați, citat de Știrile PRO TV.

“Incendiul s-a produs la o garsonieră la etajul nouă. La un bloc cu 10 etaje. Incendiul a fost localizat în aproximativ 30 de minute”, a declarat Eugen Chiriță de la ISU Galați. Pompierii spun ca incendiul ar fi pornit de la o țigară care a aprins un material combustibil.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel