Incendiu la un spital pentru copii din România. A fost activat planul roșu de intervenție: pacienții, evacuați de urgență

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
foto ILUSTRATIV
foto ILUSTRATIV

Un incendiu a izbucnit, joi, la Secţia Pediatrie 2 a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din municipiul Cluj-Napoca, pacienţii fiind evacuaţi în siguranţă de personalul medical.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, în acest caz a fost activat Planul roşu de intervenţie.

„În momentul sosirii pompierilor la faţa locului s-a constatat că ardea masca din materiale plastice a canalului tehnic dintr-un grup sanitar situat la etajul trei al spitalului, cu degajări intense de fum la etajele trei, patru şi cinci. Flăcările au fost stinse imediat după sosirea pompierilor la faţa locului. Nu au fost înregistrate persoane rănite în urma acestui eveniment”, a transmis ISU Cluj.

La faţa locului au intervenit trei autospeciale pentru stins incendii, o auto-platformă pentru intervenţii la înălţime şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Pacienţii şi aparţinătorii de la etajele trei, patru şi cinci au fost evacuaţi până la sosirea forţelor de intervenţie, fiind relocaţi în alte spaţii din interiorul spitalul.

„În aceste momente se verifică canalul tehnic şi spaţiile spitalului pentru a se confirma lipsa oricărui pericol şi a fi redate în folosinţă spaţiile evacuate ale spitalului”, au mai transmis reprezentanţii ISU Cluj. 

 

Vezi și 

 

Incendiu la o policlinică din județul Argeș. Pacienții au fost evacuați

 

Un incendiu a izbucnit în luna ianuarie la o policlinică din orașul Costești, județul Argeș. Cinci persoane, printre care și și trei pacienți, au ieșit din clădire și nu au fost rănite.

Incendiul a izbucnit în zona acoperișului. La fața locului, intervine Secția de Pompieri Costești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Totodată, au fost solicitate în sprijin o autoscară și o autospecială de stingere cu apă și spumă de la detașamentele Pitești și Bradu.

Salvatorii au anunțat că nu sunt victime. Din primele informații, din clădire s-au evacuat pe cont propriu cinci persoane, printre care și trei pacienți.

Pe 2 ianuarie, un incendiu a izbucnit la un spital din Satu Mare.  Focul ar fi izbucnit de la un pacient care ar fi fumat în fața scărilor pe un hol.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel