Incendiu la un alt spital din Piatra Neamț: COD ROȘU de intervenție la Spitalul Municipal Roman. Pacienți intoxicați

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Patru persoane intoxicate cu monoxid de carbon şi 17 pacienţi transferaţi reprezintă bilanţul unui incendiu izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 1 spre 2 ianuarie 2021, la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Roman.

În această noapte, 2 ianuarie, în jurul orei 03.00, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la secția de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, situat pe str. Speranței. Acesta s-a manifestat într-o cameră de la etajul clădirii. A fost activat planul roșu.

În urma incendiului 17 pacienți au fost evacuați, doi pacienți un medic și un infirmier au fost transportați la Centrul de Primiri Urgențe Roman, suferind ușoare intoxicații cu monoxid de carbon. Alți șapte pacienți au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie Sf. Nicolar Roman și 8 au rămas la parterul secției de psihiatrie.

Citește și: Tragedia de la Piatra Neamţ, la indigo într-o secţie ATI. Cinci pacienți cu Covid, morți într-un incendiu

 

„Prin apel la 112, în jurul orei 02:55, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranței.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu patru autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD (2 EPA și 1 TIM) și voluntari din cadrul SVSU Roman.

Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1.

Etajul clădirii era inundat de fum.

 

Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către personalul aflat pe locul de muncă.

Pompierii au evacuat încă 10 pacienți.

Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la CPU Roman de către ambulanțele SMURD. Acestia au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Citește și: Presa internațională: Medicul român Cătălin Denciu, în TOPUL eroilor din lume în 2020

Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman  din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Neamț.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel