Presa internațională: Medicul român Cătălin Denciu, în TOPUL eroilor din lume în 2020

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Medicul Cătălin Denciu, cel care a încercat să salveze pacienții din incendiul care a avut loc la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamț se află printre nominalizații eroilor din 2020 din lume, prezentați de televiziunea belgiană de limbă franceză RTBF. 

Medicul român Cătălin Denciu se află pe locul trei în acest clasament întocmit de prestigioasa televiziune belgiană, după Doctorul Li Wenliang din Wuhan care a încercat să alerteze comunitatea internațională despre prezența unui nou tip de virus letal și după britanicul veteran Tom Moore care la 99 de ani a reușit să strângă de 25 de milioane de lire sterline pe care i-a împărțit spitalelor. 

"Catalin Denciu

Acest medic român a fost de gardă pe 14 noiembrie 2020 în secția de terapie intensivă a unui spital din orașul Piatra Neamț. Un incendiu a izbucnit în această instituție de îngrijire, medicul s-a aruncat literalmente în flăcări în încercarea de a salva cât mai multe vieți posibile.

În ciuda acestui sacrificiu, zece pacienți au murit în incendiu, iar 6 au fost răniți . Curajosul doctor a suferit arsuri de gradele II și III. A doua zi a fost transferat în Belgia, pentru a fi tratat la spitalul militar Queen Astrid, specializat în tratamentul arsurilor grave," se arată pe site-ul RTBF.be.

Consiliul Local Piatra-Neamţ i-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului doctorului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ în timp ce încerca să salveze pacienţi.

Doctorul Cătălin Denciu a fost rănit în incendiul care a cuprins sâmbătă seara secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în timp ce încerca să salveze mai mulţi pacienţi.

Medicul a suferit arsuri şi a fost transferat la un spital din Belgia pentru a primi îngrijiri medicale.

În incendiu au fost rănite uşor şi două asistente şi un alt medic din cadrul secţiei de ATI.

Zece pacienţi cu COVID-19 au decedat în incendiu.

Parchetul General efectuează o anchetă în cadrul unui dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel