Incendiu Constanţa. Tragica poveste a femeii care a sărit de la geam. Avea un altar cu lumânări pentru fiul ei mort în urmă cu o lună

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
captura video
captura video

Sfârşitul tragic al femeii din Constanţa are în spate o poveste şi mai tristă.  Femeia care s-a aruncat de la balcon pentru a se salva din flăcările care i-au cuprins locuinţa suferise recent pierderea fiului său, pentru care păstra un altar unde aprindea lumânări.

Fiul acesteia a murit în luna ianuarie. Autorităţile suspectează că flăcările s-ar fi extins de la lumânările aprinse pe altarul din casa femeii.

Un puternic incendiu a izbucnit, marţi, într-un apartament situat la etajul şase al unui bloc de pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanţa, cadrele medicale intervenind în prezent pentru salvarea proprietarei locuinţei, o femeie aflată în stop cardio-respirator.

Vezi aici VIDEO: Incendiu Constanța. Femeia care a sărit de la balcon pentru a se salva a MURIT - ULTIMĂ ORĂ. Video

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", Anca Chiriţă, la faţa locului, la un bloc cu şapte etaje, au fost mobilizate trei autospeciale de stingere şi o autoscară, incendiul la un apartament de la etajul şase manifestându-se generalizat, cu flacără deschisă şi degajare mare de fum.

Medicii de ambulanţă au declarat decesul femeii care, încercând să scape în urma incendiului izbucnit în apartamentul său, într-un bloc din zona centrală a municipiului Constanţa, a ieşit în exteriorul balconului şi a căzut în gol de la etaj.

 

Există o singură autoscară în Constanţa

 

ISU Dobrogea a anunțat că pompierii din orașul Constanța au o singură autoscară pentru intervențiile la înălțime. Reacția vine la puțin timp după ce pompierii au fost acuzați că au venit nepregătiți pentru a stinge un incendiu. În timpul incidentului o femeie a murit după ce a căzut de la balcon.

Reprezentanții ISU Dobrogea au fost acuzați că au plecat în misiune fără a avea autoscară și saltea pentru salvarea persoanelor aflate la înălțime. Autoscara, singura din dotarea pompierilor din orașul Constanța, a ajuns la două minute după ce victima a căzut de pe balconul apartamentului care ardea.

Pompierii au prezentat filmul intervenției și susțin că autoscara a ajuns la fața locului la 13 minute după apariția apelului de urgență

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14. La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas. Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, au anunțat reprezentanții ISU Dobrogea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel