Incendiu Bologna. Vecinii familiei de români, în lacrimi: "Ștefania era o persoană minunată. Copiilor le-am promis ouă de Paște"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Vecinii italieni ai familiei de români decedată în incendiul de la Bologna sunt în stare de șoc. 

 

Presa italiană notează că mama care a murit alături de cei trei copii este Ștefania Alexandra Nistor, în vârstă de 32 de ani. Din primele informații, românca era divorțată, iar autoritățile l-au anunțat despre deces pe fostul soț și pe bunicii materni. 

Citește AICI știrea inițială: Trei copii români au murit în Italia, într-un incendiu la Bologna. Mama, dusă la spital în stare gravă. Update

Potrivit unei reconstituiri inițiale, când pompierii au ajuns în apartamentul de la etajul patru, într-o clădire de opt etaje, în via Bertocchi din Bologna au găsit un mediu saturat de fum și probabil aceasta a fost cauza morții româncei și a celor trei copii ai săi. Incendiul a fost de fapt de dimensiuni mici și a implicat un încălzitor electric aflat în dormitor care însă a degajat foarte mult fum. Cauza decesului este intoxicarea cu fum. 

"Incendiul a fost generat cel mai probabil de un încălzitor electric la care a fost conectat un aparat de încălzire," a explicat subcomisarul Pierluigi Pinto, managerul secției de poliție. 

Alerta a fost dată în jurul orei 1:00 dimineața. 

Vecinii românilor, în lacrimi

 

O vecină italiancă în vârstă, care locuiește la primul etaj spune că știa victimele și se înțelegea foarte bine cu familia de români. Privind din balcon cu ochii înlăcrimați, spune: „Nu-mi vine să cred, Ștefania a fost o persoană minunată, mereu veselă și de ajutor. Chiar și ieri am avut o discuție cu ea pentru că a trebuit să-și umfle cauciucurile bicicletei. Îmi plăceau copiii, le-am promis să le cumpăr ouă de Paște," a povestit vecina reporterului publicației italiene La Reppublica.

Reamintim că în incendiu au pierit doi copii gemeni în vârstă de 2 ani și o soră mai mare, în vârstă de 6 ani. Mama lor, Ștefania Alexandra Nistor, a fost preluată de paramedici cu semne vitale, însă a murit în drum spre spital. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel