În București nu mai sunt paturi libere la ATI. Mahler: "Se eliberează doar când pacienții mor. Va fi extrem de greu"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
medic_beatrice_mahler
medic_beatrice_mahler

În București nu mai sunt paturi libere la terapie intensivă Covid. Beatrice Mahler, managerului Institutului Marius Nasta, a declarat la Digi24 că paturile se eliberează doar când pacenții mor. "Mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă", a spus ea.

Și la Spitalul "Victor Babeș" nu mai sunt locuri libere nici la ATI, nici în secții. Managerul unității sanitare a declarat că va face o solicitare pentru a crește numărul de paturi pentru pacienții care au Covid.  Numărul de pacienți internați este în creștere la secțiile ATI și la Institutul "Matei Balș". În România, în ultimele 24 de ore, numărul pacienților în stare gravă a crescut cu 100.

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta", a declarat la Digi24 că secția ATI este plină și că și în secții sunt pacienți care au nevoie de terapie intensivă. "Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine. Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții. Am putut interna pacienți azi (luni - n.r.), dar din păcate am pierdut foarte multe vieți în acest weekend.

Este o situație extrem de dificilă. Aceste vieți pierdute ne marchează pe toți. Pierdem un număr mare de oameni, deoarece afectarea cu care vin e extrem de mare, capacitatea lor pulmonară este important afectată. Ei vin foarte târziu, sunt foarte puține șanse medicale de succes în cazul lor. Am avut unde să internăm, dar pentru că unii pacienți au pierdut lupta cu viața", a afirmat medicul.  Beatrice Mahler a spus că în weekend au murit din cauza Covid șapte pacienți. "Dintre cei bolnavi, 90% sunt nevaccinați, pentru ei avem emoții. Pentru cei aproximativ 10% care sunt vaccinați avem speranțe", a adăugat medicul.

 

3.342 de cazuri noi și 78 de decese în ultimele 24 de ore, în România

 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.342 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 78 de pacienți au murit. Numărul bolnavilor internați la ATI se apropie de 1.000. Până astăzi, 20 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.152.052 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.079.814 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.342 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 399 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 35.592 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel