Imigrant afgan, găsit înghețat de polițiștii români de frontieră

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Imigrant afgan, găsit înghețat de polițiștii români de frontieră
Imigrant afgan, găsit înghețat de polițiștii români de frontieră

Un tânăr afgan, care a trecut ilegal graniţa dintre Ucraina şi România, a fost găsit de poliţiştii de frontieră din Botoşani în stare de hipotermie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF), Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost identificat pe raza localităţii Racovăţ, în urma unor schimburi de informaţii cu autorităţile ucrainene. La scurt timp după identificare, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Dorohoi.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat un cetăţean afgan, care a încercat să intre ilegal în România. Din cauza condiţiilor meteo de frig extrem, tânărul aflat în hipotermie a fost dus la spital pentru a i se acorda îngrijire de specialitate. (…) Persoana în cauză a fost oprită pe direcţia localităţii Racovăţ, însă, din cauza stării sale de sănătate, a fost solicitat sprijinul unui echipaj medical, cetăţeanul fiind condus la spitalul Dorohoi”, a precizat Răcnea.

Poliţiştii de frontieră susţin că bărbatul a trecut ilegal frontiera de stat în România, din dorinţa de a găsi un loc de muncă.

Cetăţeanul afgan este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana urmând a fi preluată de autorităţile ucrainene, în baza acordului de readmisie.

 

Migranţi din India şi Afganistan depistaţi la frontieră, ascunşi în automarfare

 

Zilele trecute, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doisprezece cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport.

În data de 18.01.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, folie din plastic, pe ruta Bulgaria-Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II și Turnu, județul Arad, au efectuat controlul amănunțit asupra unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria și condus de un cetățean bulgar și a unei autoutilitare înmatriculată în România, condusă de un român, care transportau diferite bunuri pentru societăți comerciale din Germania și Olanda. 

 

Ascunși printre marfă 

 

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă al ansamblului rutier și într-un locaș special amenajat între platforma și sașiul autoutilitarei, șase cetăţeni străini.

În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră  au stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan și India, majoritatea solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel