Imagini dramatice. Români, bolnavi de Covid, trataţi pe holuri, la „Matei Balș”. Medicul Marinescu: „O realitate a acestor zile”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_pe_hol_matei_bals
pacienti_pe_hol_matei_bals

Holurile Institutului Matei Balș din Capitală sunt pline cu pacienți Covid pe care medicii nu mai au unde să-i așeze. E ceea ce relatează un martor, care a postat pe Facebook imaginile.

„Cam așa arată holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme.

În imagini se vede cum alți pacienți stau pe scaunele și băncile de pe holuri și primesc oxigen din niște tuburi foarte mari așezate lângă ei.

„Vedem o realitate a acestor zile. Și situația nu este numai la Matei Balș. Este clar că numărul de locuri pe care îl avem nu este suficient. Pacienții trebuie să fie ajutați și până îi transferăm, ei rămân în camera de gardă”, a declarat Adrian Marinescu la Digi24.
 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel