Iată când ajung în România noi loturi de vaccin anti-Covid. Anunț de ultimă oră

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
vaccin_cantacuzino
vaccin_cantacuzino

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat data la care vor ajunge, în România, noile loturi de vaccin-anti Covid-19 

"Din informațiile pe care le deținem,  în opt țări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. Astfel că, la acest moment știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara;  iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași. Vă vom ține la curent cu eventualele actualizări sau modificări ale programului de furnizare ale vaccinurilor anti-COVID-19", transmite Grupul de Comunicare Strategică. 

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România în această dimineață. Primii imunizați sunt medicii și asistenții medicali din prima linie, iar o tânără asistentă de 26 de ani de la Institutul Matei Balș, care l-a avut în grijă pe primul pacient infectat cu SARS-COV-2 a fost și primul român vaccinat. Autoritățile își propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în jumătate de an ținta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populație.

Numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale din România, cărora li s-a administrat, duminică, prima doză de vaccin împotriva COVID este de 960, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Potrivit GCS, persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse. Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni și marți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel