Horoscop. În ce zi a săptămânii te-ai născut? Detalii nebănuite despre personalitatea ta

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Data naşterii a fost mereu centrul atenţiei astrologilor şi numerologilor, stabilind semnul zodiacal, personalitatea şi chiar dezvăluind date despre viitorul unei persoane, fiecare având o hartă distinctă. Dar la fel de importantă este şi ziua din săptămână în care ne-am născut. Ce spune acest detaliu despre tine? Află în următorul articol.

În primul rând, rețineți că există o diferență între data nașterii complete și ziua reală în care v-ați născut. În timp ce numerologia se adresează primului, acesta din urmă este mai mult planetar.

Interesant este faptul că zilele săptămânii sunt de fapt numite după planete sau alte stele din astrologia elenistică: Luni, lunedi sau lundi în spaniolă / italiană / franceză este luna sau Selene, Luna; Marți, marti, marti sau martedi în acele limbi romantice, este Marte; Miercuri (miercoles, mercoledi, mercredi) poartă numele lui Mercur; Joi (jueves, giovedi, jeudi) este Jupiter; Vinerea (viernes, venerdi, vendredi) este Venus; sâmbătă (sabado, sabato, samedi) este Saturn; iar duminica este sol, sau Helios, Soarele.

Citeşte şi: Horoscop. Zodia cu care nu vei putea niciodată să faci casă bună. Este o muncă grea pentru aceste relaţii

Planetele, la rândul lor, poartă numele zeilor și zeițelor grecești și romane, și astfel tind să aibă propriile personalități distincte, care se pot coresponda cu zilele săptămânii și își lasă amprenta asupra celor născuți în fiecare zi a săptămânii.

Și, bineînțeles, dacă vă adânciți cu adevărat în istorie, există rima populară „Copilul de luni”, care datează din secolul al XVI-lea:

"Copilul zilei de luni are un chip frumos

Copilul de marți este plin de har

Copilul de miercuri este plin de dor

Copilul de joi are mult de mers

Copilul de vineri este iubitor și dăruitor

Copilul de sâmbătă muncește din greu pentru a-și trăi viața

Dar copilul care se naște în ziua Sabatului

Este bun și fericit".

 

Ce spune despre tine ziua în care te-ai născut?

 

Experţii în numerologie sun că adăugarea influenței planetare la teoriile numerice ajută la completarea caracteristicilor oamenilor în funcție de ziua în care s-au născut.

Doriți să vă decodați trăsăturile înnăscute sau să aflați mai multe despre cei dragi la un nivel mistic? Iată o privire mai atentă la ceea ce spune despre tine ziua în care te-ai născut.

 

LUNI

Ziua de luni este condusă de Lună, care, potrivit astrologiei, este o entitate maternă înrădăcinată în bunătate şi dedicare pentru familie. În acest sens, oamenii născuți luni sunt materni, sensibili, adaptabili și amabili. Este posibil să aibă nevoie de timp să ia decizii, să-și dezvăluie adevărul (și adevărul altora) în moduri misterioase și să fie în mod natural înclinaţi spre psihologie. Potrivit rimei de mai sus, bebelușii de luni sunt și atrăgători fizic.

 

MARŢI

În mitologia greacă și romană, Marte (sau Ares) este zeul războiului, astfel încât oamenii născuți marți au un spirit de foc, de luptă. Acești oameni sunt curajoși, nerăbdători, energici, activi și determinați să reușească, uneori greşesc. Bebelușii de marți au o energie care se simte mai degrabă ca o împingere decât o tragere și că se pot simți ca și când ar avea un destin mai mare de îndeplinit, fiind totodată plini de har.

 

MIERCURI

Mercur este zeul finanțelor, al călătoriilor și al comunicării. Astfel, copiii născuţi miercuri sunt foarte comunicativi. Sunt, de asemenea, versatili și puțin neglijenți. De asemenea, sunt capabili de multe căutări și vor căuta mai multe opțiuni până când vor ateriza pe cea care le convine cel mai bine. Aceste eforturi se pot simți mai degrabă ca mai multe eșecuri decât mai multe experimente pentru a obține un rezultat mai mare. Sunt, totodată, predispuşi să fie şi mai melancolici.

 

JOI

Ziua de joi este de fapt derivat de la zeul nordic Thor. Oamenii născuți joi preiau multe din trăsăturile de personalitate ale lui Thor. Thor sau Jupiter, în mitologia romană, este optimist, genial și, în general, este un zeu amuzant, ceea ce înseamnă că cei născuţi joi sunt 'viața' petrecerii. În plus, s-ar putea să aibă nevoie să controleze o situație, să judece un eveniment sau să fie într-un rol de conducere. Desigur, rima susține că cei născuţi joi au „mult de parcurs”, ceea ce poate fi interpretat ca fiind ambiţie.

 

VINERI

Vinerea este condusă de Venus, planeta iubirii, echilibrului, frumuseții, romantismului, eleganței și plăcerii. Copiii născuţii vineri sunt animale sociabili, artistici și obsedați de frumusețe și dragoste, deși pot fi și narcisiști ​​de-a dreptul. Deși copilul de vineri este un „artizan în viață”, el poate fi și „puțin împrăștia”, deoarece activitățile sale creative se nasc din experiența vieții.

 

SÂMBĂTĂ

Copiii de sâmbătă sunt caracterizaţi de amabilitatea lui Saturn, zeul bogăției, libertății și agriculturii (zeii aveau o mulțime de îndatoriri în epoca romană). Acest lucru nu înseamnă că bebelușii de sâmbătă vor crește și vor fi bogați, dar vor fi modeşti, studioşi, înțelepți, practici și stricți - și, conform rimei de mai sus, sunt muncitori. Cei născuți într-o sâmbătă se pot dovedi „foarte severi și autoritari”, dar contracarează acest lucru cu „studiul lor asupra filozofiei, a echilibrului și conversației rafinate”. Pot fi oaspeţi foarte interesanţi la cină.

 

DUMINICĂ

Potrivit astrologiei, oamenii născuți duminică sunt niște rațe norocoase. Steaua lor conducătoare este Soarele, ceea ce înseamnă de obicei că vor fi strălucitori, creativi, îndrăzneți și puternici. Copilul de duminică deseori își caută drumul, iese în evidență într-o mulțime și caută lumina reflectoarelor. Cei născuți în această zi vor fi lideri naturali. Și, bineînțeles, sunt foarte veseli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel