Harghita: Jandarmii care au intervenit pentru evacuarea turiştilor din Salina Praid, recompensaţi de Instituţia Prefectului

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Recompensă de 10.000 euro pentru un bărbat dispărut fără urmă din Vălcea
Recompensă de 10.000 euro pentru un bărbat dispărut fără urmă din Vălcea

Patru jandarmi care au intervenit în luna iulie pentru evacuarea a circa 1.000 de turişti din Salina Praid, după ce calea de acces a fost inundată din cauze naturale, au fost recompensaţi, luni, de către Instituţia Prefectului Judeţul Harghita.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, cei patru jandarmi au primit câte o diplomă "pentru profesionalismul dovedit în gestionarea situaţiei de criză în acţiunea de intervenţie din data de 23 iulie 2022, de la Salina Praid, judeţul Harghita", precum şi recompense financiare.

"Acum mai bine de o lună, am avut un eveniment neplăcut, cu urmări care ţin şi până astăzi, la Salina Praid, şi dacă nu ar fi fost acolo colegii jandarmi, poate acel eveniment ar fi avut urmări mult mai grave", a declarat prefectul Petres Sandor, conform Agerpres.

 

Cine sunt cei patru salvatori



Cei patru jandarmi sunt:

- Plutonierul adjunct George Dan Torică, născut la 14 mai 1983 în municipiul Vaslui

- Șeful Postului de Jandarmi al Staţiunii Balneoclimaterice Praid

- Sergentul major Jozsa Raul Cristian, născut la 6 februarie 1998 în municipiul Târgu Mureş

- Ultimii, dar nu cei din urmă, Bedo Tamas, născut în 8 decembrie 1998 în municipiul Odorheiu Secuiesc şi Mihai Denis Partene, născut în 24 august 2001 în municipiul Miercurea Ciuc, elevi ai Şcolii de Subofiţeri de Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni, aflaţi în luna iulie în practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita.

IGPF: Peste 1.387.000 de persoane au tranzitat frontierele în ultimele trei zile

 

Salvatorii au primit recompense în bani



Cei doi subofiţeri au fost recompensaţi financiar la propunerea conducerii IJJ Harghita, de către ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, iar cei doi elevi au fost recompensaţi cu sume în bani de către I.P.A.- Regiunea 2 Harghita, asociaţie constituită pe lângă Jandarmeria Harghita.

În data de 23 iulie, în galeria de coastă a Salinei Praid, prin care intră autobuzele în subteran, a apărut o infiltraţie abundentă cu apă şi nămol, motiv pentru care a fost oprit accesul, iar aproximativ 1.000 de turişti aflaţi în subteran au fost scoşi la suprafaţă în condiţii de siguranţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel