IGPF: Peste 1.387.000 de persoane au tranzitat frontierele în ultimele trei zile

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Peste 1.387.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 362.000 mijloace de transport, au efectuat, în ultimele trei zile, formalităţile de control atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire de la nivelul întregii ţări, a informat, luni, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat al IGPF, cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria, pe unde, în acelaşi interval de timp, au efectuat formalităţile peste 692.000 de persoane, precum şi 218.000 de mijloace de transport.

Duminică, pe sensul de intrare în ţară au tranzitat frontiera 13.018 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 6,75 % faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict), până duminică, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 2.119.126 cetăţeni ucraineni.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 75 de fapte ilegale (35 de infracţiuni şi 40 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 212.000 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 13.000 lei.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 20 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 47 de cetăţeni români din diferite motive legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel