Hans Klemm PLEACĂ din România: Ambasadorul american, primit de Aurescu în vizita de RĂMAS BUN

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Hans Klemm
Hans Klemm

Mandatul ambasadorului american Hans Klemm la București se încheie! Diplomatul american va fi primi vineri de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în vizita de rămas bun.

„Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, în vizită de rămas bun – sediul MAE, ora 10.00”, arată Ministerul Afacerilor Externe.

Hans Klemm se află în funcția de ambasador al Statelor Unite la București din 21 septembrie 2015 și s-a remarcat drept o voce extrem de dură pentru apărarea statului de drept și a independenței justiției, fiind extrem de prezent în a critica modificările legislative din domeniul justiției, scrie b1.ro.

În locul acestuia va venit avocatul Adrian Zuckerman care a fost confirmat în Senatul american, pe 21 noiembrie. Votul pentru numirea sa a fost 65 - 30, toate voturile împotrivă aparţinând democraţilor.

În timpul audierilor în Comitetul de relaţii externe al Senatului, Zuckerman a declarat că România trebuie să continue lupta anticorupţie. El a mai subliniat că aceasta și independenţa justiţiei sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung,

Adrian Zuckerman nu este diplomat de carieră, ci avocat. El s-a născut în România și a emigrat în Statele Unite, cu familia, la vârsta de 10 ani. Este membru al baroului din New York din 1984 și a fost propus pentru funcția de ambasador de președintele Donald Trump.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel