Guvernul Orban, lovitură dură pentru ministerul vătășit de Dragnea: „Toată floarea cea vestită a PSD-ului“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Organigrama Ministerului Dezvoltării se modifică. Numărul de posturi pentru demnitari şi de conducere se reduce cu 30%, a anunțat Ionel Dancă, șeful cancelariei Guvernului, după ședința de Guvern de astăzi.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat joi că a fost aprobată în şedinţa de guvern reducerea cu 30% a numărului de posturi pentru demnitari şi posturi de conducere din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării Regionale şi Administraţiei.

„A fost înaintată în şedinţa de guvern o hotărâre cu privire la reorganizarea Ministerului Lucrărilor Publice. În urma adoptării acestui act normativ, organigrama Ministerului Lucrărilor Publice se modifică şi vor avea loc reduceri în ceea ce priveşte numărul de posturi pentru demnitari şi posturi de conducere cu 30%, iar pentru funcţii de execuţie va fi o reducere cu 25% a schemei de personal, rezultând în final un număr de angajaţi la nivelul acestui minister de 765 de persoane", a spus Dancă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Instituția a adunat, în perioada lui Liviu Dragnea, „toată floarea cea vestită a PSD-ului"

„Acest minister a reușit în perioada lui Dragnea și perioada de după să adune toată floarea cea vestită a PSD-ului din toate colțurile României și au făcut un mixt atât de reușit încât îți este foarte greu să înțelegi cum de am rezistat atât timp și investițiile s-au mai derulat. Acest minister gestionează multe fonduri, europene, de investiții, de la stat. E un buget care abundă în fonduri. Dacă vrei să ajungi la acest minister, ai ocazia să treci prin “poarta raiului”, am descoperit mai nou că ministerul are o barieră achiziționată cu suma de 13.000 de lei , mentenanța anuală e de 11.000 de lei, și dacă ar fi numai asta n-ar fi probleme, dar ai obligația să menții aceste lucrări de mentenanță timp de 8 ani de zile. E “poarta raiului” de la ministerul Lucrărilor Publice”, a declarat Ion Ștefan, la Realitatea Plus.

Dancă a adăugat că în şedinţa de guvern de joi au fost adoptate două acte normative iniţiate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării Regionale şi Administraţiei: instituirea procedurii şi adoptarea prevederilor legale care să permită depunerea documentaţiilor online pentru cadastru şi o transpunere a prevederilor din Codul administrativ în ceea ce priveşte organizarea şedinţelor online, la nivelul autorităţilor publice locale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel