Greva de pe aeroporturile din Spania va perturba traficul aerian de Bobotează

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Greva angajaților companiei spaniole Iberia va perturba traficul aerian de Bobotează. Sursa - Pexels
Greva angajaților companiei spaniole Iberia va perturba traficul aerian de Bobotează. Sursa - Pexels

Compania aeriană Iberia a anulat aproape 400 de zboruri în Spania din cauza unei greve a angajaților handling convocată în preajma Bobotezei.

Greva, convocată de cele două sindicate principale ale țării, UGT și CCOO, urmează să înceapă vineri, 5 ianuarie, și să se încheie pe 8 ianuarie. Se referă la toate serviciile handling Iberia, în special la cei care gestionează bagaje.

Această mișcare socială a dus la anularea a peste 400 de zboruri, a transmis companie Iberia într-un comunicat de presă publicat după o întâlnire finală cu sindicatele de miercuri seara, care s-a încheiat fără acord.

Aceste anulări de zboruri, care privesc Iberia dar și filiala sa low-cost Iberia Express și filiala sa regională Air Nostrum, vor afecta „peste 45.000 de pasageri”, precizează compania aeriană.

Potrivit Iberia, care aparține grupului IAG, care deține și British Airways, această grevă de patru zile va avea impact și asupra a aproape 90 de companii cărora le oferă servicii aeroportuare. Acest lucru va provoca „un prejudiciu enorm pentru mii de oameni a căror călătorie este întreruptă”, insistă compania în comunicatul său de presă, pentru care greva „nu are nicio justificare”.

Grevă în aeroporturile din Spania, din 5 până în 8 ianuarie: Sunt anulate peste 400 de zboruri, peste 45.000 de pasageri afectați

Această mișcare are loc în jurul Bobotezei sau Zilei Trei Regi, de pe 6 ianuarie. Sărbătoare legală, Bobotează este extrem de importantă în Spania. Mulți spanioli folosesc avionul cu această ocazie pentru a se alătura familiilor lor și apoi se întorc acasă.

Lucrătorii serviciilor la sol Iberia își justifică  îngrijorarea față de pierderea  mai multor contracte de asistență pe marile aeroporturi ale țării, administrate de grupul public Aena. Aena a angajat noi furnizori de servicii, care s-au angajat să preia agenții de la sol ai Iberia, dar sindicatele se tem de o deteriorare a condițiilor lor de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel