Grevă în aeroporturile din Spania, din 5 până în 8 ianuarie: Sunt anulate peste 400 de zboruri, peste 45.000 de pasageri afectați

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Grevă din 5 până în 8 ianuarie. Iberia anulează peste 400 de zboruri, peste 45.000 de pasageri afectați.jpg
Grevă din 5 până în 8 ianuarie. Iberia anulează peste 400 de zboruri, peste 45.000 de pasageri afectați.jpg

Greva serviciului de handling Iberia din Spania (Iberia Airport Service) convocată de sindicatele CCOO, UGT și USO pentru zilele de 5, 6, 7 și 8 ianuarie, care coincide cu sărbătoarea celor trei Regi și întoarcerea a mii de oameni la locurile lor de muncă sau rezidență, va duce la anularea 444 de zboruri operate de Iberia, Iberia Express și Air Nostrum.

Grevele, propuse pentru a forța compania să rezolve conflictul de muncă rezultat din pierderea licențelor de manipulare pe principalele aeroporturi ale țării, vor afecta 45.641 de călători care și-au achiziționat deja biletele.

Compania aeriană a pus la dispoziția clienților săi posibilitatea de a modifica datele zborului sau de a solicita rambursarea sumelor sau pentru a căuta alternative în călătoriile lor.

Mai exact, greva serviciilor de handling va forța anularea a 270 de zboruri de la compania Iberia, 64 de la Iberia Express și 110 de la Air Nostrum.

Grevă de Crăciun și Revelion în Spania: angajații serviciilor la sol ai companiei Iberia își suspendă munca

Companiile aeriene caută alternative pentru cei peste 45.600 de pasageri afectați de anulări, astfel încât să își poată efectua călătoriile. Potrivit companiei aeriene, „în următoarele zile” călătorii vor fi informați cu privire la posibilitățile de mutare pe alte zboruri.

În ceea ce privește zborurile Iberia, compania intenționează să opereze 836 de zboruri, 76% din totalul de 1.106 programate. Printre zborurile pe care intenționează să le opereze se numără practic toate zborurile pe distanțe lungi (inclusiv cele ale lui Level), scrie periodicodeibiza.es.

Din cele 270 de zboruri anulate Iberia, 51% vor fi zboruri interne și 49% vor fi zboruri europene. Iberia Express va opera 88% din zborurile sale, iar Air Nostrum 72%.

Pasagerii care aveau bilete pentru zborurile din 5, 6, 7 sau 8 ianuarie pot solicita modificarea datei călătoriei sau rambursarea sumei plătite pentru bilete. Clienții cu zboruri care nu sunt direct afectate de grevă pot modifica data călătoriei sau pot solicita un voucher.

Compania aeriană Iberia caută muncitori fără experiență. Salarii de până la 2.500 de euro

Modificările pot fi făcute prin intermediul site-ului Iberia, al agențiilor de turism unde a fost făcută achiziția sau al centrului de servicii pentru clienți care își va întări personalul.

Având în vedere problemele previzibile care vor apărea pe aeroporturi din cauza grevei, Iberia solicită tuturor pasagerilor să facă check-in în avans prin intermediul site-ului și să ajungă în aeroporturi mai mult timp decât de obicei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel