Grecia expulzează 12 diplomați ruși, iar Portugalia - 10 ofițeri consulari ruși

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Grecia expulzează 12 diplomați ruși, iar Portugalia -  10 ofițeri consulari ruși
Grecia expulzează 12 diplomați ruși, iar Portugalia - 10 ofițeri consulari ruși

Grecia și Portugalia au anunțat, miercuri, că vor expulza mai mulți diplomați ruși. Anunțurile au fost publicate pe site-urile oficiale ale ministerelor de externe ale celor două țări.

Ministerul Afacerilor Externe al Greciei a raportat că au declarat persona non grata 12 membri ai misiunilor diplomatice și consulare ale Rusiei în Grecia.

Cele de mai sus au fost considerate indezirabile în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961 și ale Convenției de la Viena privind relațiile consulare din 1963”, se arată în comunicat. Secretarul general al ministerului l-a informat pe ambasadorul Rusiei despre această decizie.


Și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Portugheze a raportat că, marți, 5 aprilie, guvernul țării a notificat ambasadorului Federației Ruse decizia sa de a declara persona non grata 10 angajați ai acestei misiuni diplomatice, „ale căror activități sunt contrare securității naționale”.

Potrivit notelor informative emise de cele două ministere de Externe, diplomații vor avea la dispoziție două săptămâni pentru a părăsi teritoriul Portugaliei. Guvernul portughez a condamnat ferm și hotărât agresiunea rusă asupra teritoriului Ucrainei.

Anterior, Germania, Franța, Italia, Danemarca, Suedia, România și Slovenia, au anunțat despre expulzarea diplomaților ruși din țările lor. Aceste decizii au fost luate după informațiile publicate de Kiev despre atrocitățile invadatorilor ruși în regiunea Kiev, în special la Bucha.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel