Grecia. Românul dispărut pe o plajă din Lefkada a fost găsit mort

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Românul dat dispărut pe o plajă din Lefkada a fost găsit mort.

„În continuarea informațiilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) cu privire la dispariția, la data de 10 iulie 2022, a unui cetățean român în Lefkada, Republica Elenă, MAE precizează că, în după-amiaza zilei de 14 iulie 2022, Ambasada României la Atena a fost notificată telefonic de către autoritățile elene cu privire la identificarea, în largul coastelor insulei, a trupului neînsuflețit al cetățeanului român”, transmite MAE, potrivit Știrile PRO TV.

Membrii familiei bărbatului au ajutat la identificarea acestuia. 

„Ambasada României la Atena continuă dialogul cu autoritățile elene și cu familia cetățeanului român și va acorda asistență consulară pentru îndeplinirea procedurilor legale necesare în vederea repatrierii trupului neînsuflețit România”, mai precizează MAE.

 

Tânărul era dispărut de duminică

 

Tragedia a avut loc în cursul zilei de duminică, puțin după ora 18:00, atunci când tânărul a intrat în apă, s-a scufundat, după care nu a mai fost văzut.

Grecia. Român, dispărut de trei zile: Tânărul a intrat în marea agitată și nu a mai fost văzut

Acesta era în vacanţă, cu prietenii săi, în Lefkada. Amicii lui sunt cei care au intrat imediat în alertă și au anunțat autoritățile elene. 

Au fost chemați imediat salvamari dintr-o altă zonă, pentru că acolo unde bărbatul a intrat în apă nu există serviciul de salvamari, iar plaja nu este amenajată.

De asemenea, garda de coastă a trimis acolo o navă dar și două ambarcațiuni rapide pentru a-l găsi. 

 

Tânărul este fiul primarului din comuna Amărăştii de Jos

 

Cert este că marea era destul de agitată, însă tânărul a intrat în apă cu un prieten. La un moment a încercat să strige după ajutor, prietenul a încercat să îl ajute, însă toate eforturile au fost în zadar. Şi turiştii care erau pe margine au spus că le este teamă să intre în apa învolburată.

Paza de coasă din Lefkada a început căutările după câteva ore. A fost căutat cu foarte multe şalupe. Părinţii tânărului, primarul din Amărăştii de Jos şi soţia sa, au ajuns imediat în Grecia şi au depus eforturi extraordinare pentru a-l găsi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel