Grecia. Răsturnare de situație în cazul Olgăi, fetița moartă în agonie, sufocată cu o ușă. De ce s-a grăbit presa elenă să anunțe că era româncă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Grecia. Răsturnare de situație în cazul Olgăi, fetița moartă în agonie, sufocată cu o ușă. De ce s-a grăbit presa elenă să anunțe că era româncă
Grecia. Răsturnare de situație în cazul Olgăi, fetița moartă în agonie, sufocată cu o ușă. De ce s-a grăbit presa elenă să anunțe că era româncă

Autoritățile elene au precizat că Olga, fetița de 8 ani care a murit după o agonie de mai bine de o oră după ce a fost prinsă într-o ușă metalică a unei fabrici, în orașul grecesc Keratsini, nu este româncă, după cum a relatat presa elenă inițial. 

Întrebat la Antena 3 de ce presa elenă s-a grăbit să anunțe că victima era româncă, deputatul USR Emanuel Ungureanu a susținut că „românii sunt discriminați în foarte multe locuri din lume”.

„Nu contează dacă era grec, dacă era italian, contează că dintr-o neglijență gravă, în primul rând a părinților și mai apoi a angajaților, s-a stins în chinuri un suflet de copil. Românii sunt discriminați în foarte multe locuri din lume, dar asta este și vina noastră ca țară că nu am reușit să ne ținem acasă românii și sunt batjocoriți în afara țării. Este și vina ambasadelor și a consulatelor care se implică uneori prea puțin și acolo personalul e subdimensionat. Românii pe care i-am întâlnit pe 1 Decembrie se simțeau singuri în raport cu țara, dar se simțeau mai apărați de sistemul sanitar din Spania sau din alte state decât cel de la noi. Dincolo de orice discuție, vorbim despre o dramă îngrozitoare”, a declarat Emanuel Ungureanu, deputat USR.

Familia micuței Olga nu exclude un act rasist. Fetița a murit după sufocare și hemoragie internă după ce ușa grea i-a zdrobit coloana, potrivit medicului legist, care a mai indicat că a fost „o moarte lentă și dureroasă”.

 

 

Unul dintre muncitori a lovit-o pe fată cu piciorul pentru a vedea dacă era vie sau moartă

 

Tragedia a fost înregistrată pe camere și a fost difuzată de Star TV, unde se vede cum unul dintre muncitori a lovit-o pe fată cu piciorul pentru a vedea dacă era vie sau moartă.

Anterior, mai mulți muncitori au trecut pe lângă fata rănită, ignorând-o și fără a-i oferi vreun ajutor. La un moment dat, un angajat trece pe lângă fata prinsă de ușă, se uită la ea, dar nu vine să o ajute.

La un alt moment, ușa se deschide și fata cade la pământ. Doi muncitori se apropie de ea, aprind o lanternă... și pleacă.

Presa greacă indica inițial faptul că familia fetei este de origine română care caută răspunsuri cu privire la motivul pentru care fiica lor a fost prinsă la ușă atât de mult timp și a ridicat întrebări dacă în spatele indiferenței muncitorilor ar exista un motiv rasist.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel