Google News, blocat în Rusia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Google News, blocat în Rusia
Google News, blocat în Rusia

Autoritatea de reglementare a mass-media din Rusia Roskomnadzor a restricţionat miercuri accesul la serviciul online News.Google, acuzat că oferă acces la informaţii false despre ofensiva Rusiei în Ucraina, au informat miercuri agenţiile de presă ruse, transmite AFP.

Decizia a fost luată la solicitarea parchetului general al Rusiei, potrivit unui comunicat de presă al Roskomnadzor.

Acest serviciu de ştiri online "a oferit acces la multe publicaţii şi materiale care conţin informaţii false (...) despre desfăşurarea operaţiunii militare speciale pe teritoriul ucrainean", se arată în comunicat.

De la începutul invaziei în Ucraina, pe 24 februarie, guvernul şi-a întărit considerabil controlul asupra informaţiilor difuzate pe internet, unul dintre ultimele spaţii de exprimare liberă din Rusia. A fost interzisă accesarea mai multor mass-media ruse şi străine, inclusiv BBC, iar reţelele sociale americane Facebook şi Instagram au fost declarate extremiste de către un tribunal de la Moscova. Accesul la Twitter a fost, de asemenea, restricţionat.

Săptămâna trecută, Roskomnadzor a acuzat gigantul american Google şi serviciul său video YouTube de activităţi "teroriste", un prim pas către o posibilă blocare.

Totodată, autorităţile au introdus două noi infracţiuni penale la începutul lunii martie: una pentru difuzarea de informaţii care discreditează armata rusă şi o alta pentru diseminarea de informaţii false despre trupele ruse. Această ultimă infracţiune prevede pedepse de până la cincisprezece ani de închisoare şi îi vizează în special pe oponenţii şi mass-media independente, care riscă să fie urmăriţi penal pentru orice denunţare a ofensivei. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel