Giuseppe Conte, promisiune pentru locuitorii din Peninsulă: „Nu vom lăsa frumuseţea Italiei în carantină“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, le-a spus duminică italienilor că îşi vor putea petrece concediile în afara locuinţelor, la plajă, la munte sau în alte oraşe italiene, în condiţiile în care ţara îşi ridică gradual restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, informează dpa.

„Nu ne vom petrece vara în balcoanele noastre, lăsând frumuseţea Italiei în carantină. Vom putea merge să ne bucurăm de litoral, de munte şi de oraşele noastre frumoase", a spus Conte pentru ediţia de duminică a Corriere della Sera.

Ar fi bine ca italienii să-şi petreacă vacanţele în Italia, chiar dacă vacanţele din acest an vor fi diferite, în condiţiile în care oamenii trebuie să respecte regulile şi să fie în continuare precauţi, a adăugat el.

Conte nu a spus dacă italienii vor putea călători din Italia în străinătate.

Actualele reguli pentru prevenirea infectărilor presupun că italienii se pot deplasa între regiuni doar dacă au un motiv valid. Potrivit lui Conte, nu este deocamdată foarte clar când va fi ridicată această restricţie, multe depinzând de modul în care va evolua epidemia.

Numărul de noi contaminări este în scădere în Italia de ceva timp.

Însă, chiar dacă plajele Italiei sunt încă închise, imagini cu plajele aglomerate din Sicilia au stârnit recent îngrijorare. Primarul oraşului Palermo, Leoluca Orlando, a criticat într-o postare pe Facebook comportamentul iresponsabil al unor oameni.

Sicilia şi alte câteva zone din sudul Italiei nu au fost atât de afectate de epidemie ca nordul ţării şi multe persoane fac presiuni pentru ca turismul să fie aici redeschis cât mai repede, informează Agrepres.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel