Gestul superb al unui român amărât din Spania face înconjurul lumii

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Periodico el rumano
Sursa foto: Periodico el rumano

Radu Buliga are 46 de ani și se află în Spania din anul 2004. De patru ani locuieşte în Grado, un orăşel de 10.000 de locuitori situat la 20 de km de Oviedo, unde merge zilnic și trăiește din mila oamenilor.

Tot acolo bărbatul a găsit 2.100 de euro pe stradă. Nu a păstrat banii. 

„Mergeam spre casă când am dat cu ochii de plic. L-am luat în mână şi când am vazut că e plin cu bancnote de 50 de euro m-am gândit cum să fac să îi înapoiez persoanei care i-a pierdut. În niciun moment nu mi-a trecut prin cap să păstrez banii pentru mine”, povestește românul.

„Nu erau banii mei. Mă gândeam cât de rău trebuie să se simtă persoana care a pierdut plicul.”, a continuat Radu Buliga care a anunțat imediat autoritățile.

A refuzat recompensa

Legea din Spania spune că atunci când cineva înapoiază o sumă pierdută are dreptul la o recompensă de 5% din partea persoanei care i-a pierdut.

Românul i-a uimit pe polițiști când a refuzat să primească recompensa. Spunea că banii nu sunt ai lui, după cum povestește șeful poliției.

„După întocmirea procesului verbal s-a stabilit ca recompensa pentru Radu Buliga să fie de 106,2 de euro, însă acesta nu a vrut să îi primească. El se încăpăţâna, susţinând că banii aceia nu erau ai săi. A fost un gest de om cinstit cum rar se poate vedea. A trebuit să îi explic încă o dată că banii acela îi aparţineau prin lege şi că acceptându-i nu comitea nicio ilegalitate”, a spus uimit José Cuevas, şeful poliţiei locale din Grado.

În cele din urmă, femeia a insistat, și, văzând cât de departe merge onestitatea şi sensibilitatea românului nostru, femeia i-a întins 120 de euro, cu 14 euro mai mult decât prevedea legea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel